Filistinli Bakan Türkiye'den duyurdu: Gazze'de Mahmud Abbas yönetimi olacak

Filistinli Bakan Türkiye'den duyurdu: Gazze'de Mahmud Abbas yönetimi olacak

Filistin Dışişleri Bakanı Riyad Maliki, Türkiye'de katıldığı bir etkinlikte açıklamalarda bulundu.

Filistin Yönetimi'nin Dışişleri Bakanı Riyad Maliki, 3. Antalya Diplomasi Forumu'na katıldı.

Filistin haber ajansı WAFA'nın haberine göre Maliki, uluslararası toplumun İsrail'i ateşkese zorlayamaması halinde İsrail'in katliamlarını sürdüreceğini belirtti.

Bakan Maliki şu anda yaklaşık 150 bin Filistinlinin açlık çektiğini ve şehrin kuzeyinde dayanılmaz koşullar altında yaşadığını ifade etti.

Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şükri ve Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın da katıldığı oturumda konuşan Maliki "Filistin'de yaşananlara ilişkin bir çözüme ulaşmak, İsrail tarafı, özellikle de kişisel çıkarları için savaşı uzatma konusunda çok net olan Netanyahu yüzünden mümkün değil" ifadelerini kullandı.

İsrail'in uluslararası hukuka ve Uluslararası Adalet Divanı tarafından alınan tedbir kararlarına uymaya zorlanması gerektiğini vurgulayan Maliki, Avrupa ülkelerini de eleştirdi. Maliki Avrupa ülkelerinin inisiyatif alması gerektiğini ve Filistin devletini tanıyarak işe başlayabileceklerini söyledi.

Öte yandan Maliki, savaşın ardından Gazze'yi Mahmud Abbas rejiminin yöneteceğini ifade etti.

Anadolu Ajansı'nın aktardığı ifadelere göre Maliki şunları söyledi:

"Gazze'de bundan sonra da çalışacak tek yetkili ve meşru yönetim Filistin yönetimidir. Batı Şeria'da olduğu gibi Gazze'de de Filistin Yönetimi olacaktır."

Gazze'de savaşın ardından kurulacak yönetime ilişkin tartışmalar bir süredir devam ediyor.

Bu kapsamda öne çıkan plan, bölgenin Mahmud Abbas yönetimi ve yerel aşiret unsurlarınca ortaklaşa bir şekilde yönetilmesi.

Savaşın sürdüğü bölgede söz konusu planların nasıl icra edileceği ise belirsizliğini koruyor.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum