Fransa'da polisin 17 yaşındaki genci öldürmesi sonrası protestolar büyüyor

Fransa'da polisin 17 yaşındaki genci öldürmesi sonrası protestolar büyüyor

Fransa’nın başkenti Paris’te 17 yaşındaki bir gencin trafik polisinin dur ihtarına uymamasının ardından öldürülmesi sonrası salı günü başlayan gösteriler devam ediyor.

Paris'te polisle göstericiler arasında çatışmalar çıktı, en az 150 kişi gözaltına alındı. Gösterilerin başka kentlere de yayıldığı bildiriliyor.

Ülkede polisle göstericiler arasında en yoğun çatışmaların yaşandığı yer Nahel M isimli gencin öldürüldüğü, Paris'in batısındaki banliyölerden Nanterre oldu.

Göstericiler Nanterre'de polise molotof kokteyli attı, bir elektrik tesisini yaktı. Le Monde gazetesi, polisin Nanterre'den kısmen çekilmek zorunda kaldığını bildirdi.

Sosyal medyada dolaşıma sokulan videolarda ise araçların yakıldığı, dükkanların yağmalandığı görülüyor.

Ne olmuştu?

Sosyal medyada yer alan bir videoda bir polis memuru, bir aracın sürücüsüne silah doğrulturken görülüyor. Bir silah sesi duyulmasından sonra da araç çarparak duruyor.

Göğsünden vurulan Nahel M, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Onu vurmakla suçlanan polis memuru, cinayet suçlamasıyla gözaltına alındı.

Le Monde'a göre polis ilk ifadesinde, Nahel M'nin kendilerine zarar vermek amacıyla aracını üzerlerine sürdüğünü söyledi. Ancak, internette yayımlanan ve Fransız haber ajansı AFP'nin teyit ettiği görüntüler polisi yalanlıyor.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.