Gazze'de temiz içme suyu bulmak zorlaşıyor

Gazze'de temiz içme suyu bulmak zorlaşıyor

İsrail işgali altındaki Gazze Şeridi'nde siviller için temiz içme suyu bulmanın günden güne zorlaştığı ifade ediliyor.

İsrail'in ablukası ve işgali altındaki Gazze Şeridi'nde siviller için yaşam şartları günden güne daha zor hale geliyor.

Temel ihtiyaç maddelerinin bölgeye girişi İsrail ordusu tarafından kısıtlanırken, bölgede gıda malzemelerine ve içme suyuna erişim zorlaşıyor.

Gazze'nin Deyr el Belah bölgesinde bulunan Al Jazeera muhabiri Hani Mahmoud, bölgede temiz suya erişim konusunda yaşanan problemlerden bahsetti.

Bir su arıtma tesisinde siviller arasında "önce kimin suyu kullanacağı" konusunda problem yaşandığını ifade eden Mahmoud "Kuyruğa girmek için kavga eden küçük çocuklar ve kendilerine yer açılması ve önce gitmelerine izin verilmesi için itiraz eden yaşlı insanlar gördük." ifadelerini kullandı.

Mahmoud sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu, çadırlarını kurmak için Refah şehrinden merkezi bölgeye kadar tahliye edilen insanlar için gelişen zorlukların ve karmaşıklıkların bir parçası. İnsanlar bize karşı karşıya kaldıkları korkunç durumu anlattılar. Barındıkları yerlerde hiçbir tesis, altyapı ve temel hizmet yok. Bu yüzden kavga çıktı, oldukça çaresizdi, insanlar çığlık attı ve durum biraz şiddetlendi. Güvenliğimiz ve ekipmanlarımız için bölgeden çekilmek zorunda kaldık."

"İnsanların hüsrana uğramış durumda olduğunu" ifade eden Mahmoud "korkumuz, tahliye edilenler için en çok ihtiyaç duyulan temel malzemelerde, özellikle de şu anda su kaynaklarında aşırı bir eksiklik olduğu için her arıtma tesisinde bu tür sahneler görecek olmamız." şeklinde konuştu.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.