Gazze'ye giden ilk yardım gemisi Güney Kıbrıs'tan yola çıktı

Gazze'ye giden ilk yardım gemisi Güney Kıbrıs'tan yola çıktı

Open Arms adlı yardım gemisi, içinde un, pirinç ve protein bulunan bir mavnayı çekerek Kıbrıs'ın Larnaka limanından ayrılırken görüldü.

Gazze'ye yaklaşık 200 ton gıda götüren bir gemi Salı günü erken saatlerde Güney Kıbrıs'taki bir limandan ayrılarak kıtlığın pençesindeki halka yardım için yeni bir deniz yolu açmaya yönelik bir deneme projesine imza attı.

Open Arms adlı yardım gemisi, içinde un, pirinç ve protein bulunan bir mavnayı çekerek Kıbrıs'ın Larnaka limanından ayrılırken görüldü.

Gemi aynı adı taşıyan bir İspanyol yardım kuruluşuna ait.

Gazze'ye ulaştığında tam olarak nereye yanaşmayı planladığı açıklanmadı.

Çoğunlukla Birleşik Arap Emirlikleri tarafından finanse edilen misyon, ABD merkezli yardım kuruluşu World Central Kitchen (WCK) tarafından organize edilirken, gemiyi İspanyol yardım kuruluşu tedarik etti.

WCK'nın kurucusu Jose Andres ve İcra Kurulu Başkanı Erin Gore yaptıkları açıklamada "Amacımız milyonlarca öğün yemekle dolu tekne ve mavnalardan oluşan ve sürekli olarak Gazze'ye doğru yol alan bir deniz otoyolu oluşturmak" dedi.

Bu girişim, ABD'nin Gazze kıyılarına yakın bir yerde insani yardımların hızlı bir şekilde ulaştırılmasını sağlayacak bir yüzer iskele inşa etme ve işletme planından ayrı bir girişim.

Yardım kuruluşları 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’ne yönelik yoğun ve hedef gözetmeyen saldırılarına devam eden İsrail’e karşı bölgeye insani yardım götürmeyi amaçlıyor.

Liman altyapısının olmaması nedeniyle WCK, yıkılan binalardan ve molozlardan elde edilen malzemeyle Gazze'de bir çıkarma iskelesi oluşturduğunu söyledi.

Kuruluş, Güney Kıbrıs'ta 500 ton daha yardım biriktiğini ve bunların da gönderileceğini söyledi.

Kaynak: Mepa News, BBC

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.