Google İsrail'i protesto eden çalışanını kovdu

Google İsrail'i protesto eden çalışanını kovdu

Teknoloji devi Google, Filistin'e destek protestosu gerçekleştiren bir çalışanını işten attı.

Teknoloji devi Google, İsrail 'de şirket sponsorluğunda düzenlenen bir teknoloji etkinliğinde Google İsrail başkanına karşı protesto gösterisi düzenleyen bir çalışanını kovdu.

Çalışan Google'ı İsrail'in Gazze'de Filistinlilere uyguladığı baskılara ortak olmakla suçlamıştı.

Bu hafta başında New York'ta düzenlenen etkinlikte, Google İsrail Başkanı Barak Regev'in açılış konuşması sırasında ayağa kalkan çalışan "Soykırımı güçlendiren bir teknoloji geliştirmeyi reddediyorum" şeklinde bağırdı.

Çalışan özellikle Google ve Amazon'un İsrail ve ordusuna bulut ve bilişim hizmetleri sağlamak üzere 1.2 milyar dolarlık bir anlaşma yaptığı Project Nimbus'u hedef aldı.

Kendisini bulut yazılım mühendisi olarak tanıtan çalışan, "Nimbus Projesi Filistinli toplum üyelerini tehlikeye atıyor" ifadelerini kullandı.

Bir Google sözcüsü Middle East Eye'a yaptığı açıklamada çalışanın işine "şirket destekli resmi bir etkinliğe müdahale ettiği" gerekçesiyle son verildiğini söyledi.

Sözcü, "Konu ne olursa olsun bu davranış doğru değildir ve çalışan politikalarımızı ihlal ettiği için işine son verilmiştir." dedi.

Middle East Eye, Google'a çalışanın hangi politikaları ihlal ettiğini sordu, ancak bir yanıt alamadı.

İşten çıkarmaya tepki olarak "No Tech for Apartheid" grubu bir açıklama yayınlayarak Google'ı eleştirdi ve şirketi Filistin meselesiyle ilgili ifade özgürlüğünü kısıtlamakla suçladı.

Öte yandan, kovulan çalışan "soykırıma ortak olmayı reddettiği için kovulmaktan gurur duyduğunu" dile getirdi.

Kaynak: Mepa News

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.