Afganistan Eski Devlet Başkanı Karzai'den ABD'nin sivil katliamına kınama

Afganistan Eski Devlet Başkanı Karzai'den ABD'nin sivil katliamına kınama

Eski Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai ABD'nin ülkenin doğusunda gerçekleştirdiği sivil katliamı ile ilgili bir açıklama yayınladı.

Eski Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai ABD'nin ülkenin doğusunda gerçekleştirdiği sivil katliamı ile ilgili bir açıklama yayınladı.

Hamid Karzai Afganistan'ın doğusundaki Kunar vilayetinde ABD'nin insansız hava araçları ile düzenlediği saldırıda meydana gelen sivil kayıpları ile ilgili bir açıklama yayınladı. 

Afganistan yerel medyasında yer alan habere göre Karzai, düzenlenen hava saldırısında meydana gelen sivil kaybını sert bir dille kınadı. Karzai hükümeti bu konuda gerekli hassasiyeti göstermemekle suçladı.

Eski Devlet Başkanı Hamid Karzai'nin ofisinden yapıldığı belirtilen açıklamada, Karzai ABD'nin Kunar'da düzenlediği ve çok sayıda sivilin yaşamını yitirmesine sebep olan hava saldırısını kınadı.

"İnsanlığa karşı işlenmiş bir suç"

Karzai açıklamasında, Kunar iline bağlı Savkai ilçesinde düzenlenen ve 20 sivilin yaşamını yitirdiği hava saldırısını "insanlığa karşı işlenmiş bir suç" olarak nitelendirdi. Karzai saldırının ayrıca saldırının uluslararası değer ve normlara karşı bir suç olduğu değerlendirmesinde bulundu.

Sivil kayıpları konusundaki endişeler

Eski devlet başkanı açıklamasın ülkede yaşanan sivil kayıpları konusundaki endişelerini dile getirirken, hükümet liderlerinin bu konuda gerekli tepkiyi göstermeleri gerektiğini savundu.

Ne olmuştu?

Afganistan'ın doğusundaki Kunar iline bağlı Savkai ilçesinde ABD'ye ait insansız hava araçları tarafından geçtiğimiz Perşembe günü bir saldırı düzenlenmiş, saldırıda 20 sivil yaşamını yitirmişyi. Kabil hükümeti güçlerine bağlı kaynaklar saldırıda IŞİD'in hedef alındığını ifade etmişti.

Ancak bölge sakinleri ve yerel kaynaklar saldırıda ölenlerin tamamının sivillerden oluştuğunu belirtmiş, Kunar Vilayeti Milletvekili Şahzade Şahid'te düzenlenen saldırıda çok sayıda sivilin yaşamını yitirdiğini ifade etmişti.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.