Taliban'dan 'tecavüz' iddiasına karşı açıklama: Biz Amerika gibi değiliz

Taliban'dan 'tecavüz' iddiasına karşı açıklama: Biz Amerika gibi değiliz

Taliban, geçtiğimiz günlerde serbest kalan Kanadalı rehinlere yönelik tecavüz ve çocuk öldürme ifadelerine karşı bir açıklama yayınladı.

Taliban'dan geçtiğimiz günlerde serbest kaldığı açıklanan Kanadalı rehinelerin cinayet ve tecavüz iddialarına yanıt geldi. Hakkani teşkilatının elinde olduğu ve Pakistan ordusu tarafından kurtarıldığı öne sürülen Kanadalı Joshua Boyle, eşi ve üç çocuğu Toronto'ya varlıklarında basına bir takım açıklamalarda bulunmuşlardı.

"İddialar uydurma ve yalan"

Kanadalı Joshua Boyle, alıkonuldukları tarihten iki yıl sonra, 2014 yılında eşi Caitlan Coleman'a tecavüz edildiğini ve daha sonra küçük kızlarının öldürüldüğü iddiasında bulunmuştu. Boyle aynı zamanda seyyah olarak bölgede bulunduklarını da ifade etmişti. Taliban'ın konuya ilişkin açıklaması ise gecikmedi.

Taliban yaptığı açıklamada Boyle'un ifadelerinden "uydurma" olarak söz etti: "Düşmanın elinde olan rehinelerin yanlış ve uydurma iddialarını kesin bir şekilde reddediyoruz." Taliban aynı zamanda bu ifadelerin, kendileriyle savaşta bulunanlar tarafından onlara zorla söyletildiğini de öne sürdü.

Açıklama şöyle devam etti: "Çiftin tutuklandığı andan serbest bırakıldıkları ana kadar, mücahidler herhangi bir şüpheye neden olmamayı istediği için için karı ve koca birbirinden ayırılmadı."

"Biz Amerika gibi değiliz"

Taliban'a göre bir kız çocuklarının öldürülmesi iddiası da doğru değil. Grubun yaptığı açıklamada, rehine Caitlan Coleman'ın hamile olduğu esnada hasta olduğu belirtildi. Bölge yerleşim yerlerinden uzakta bulunduğu ve doktora erişim olmadığı için Coleman'ın düşük yaptığı, kızlarının öldürülmesi gibi bir durumun asla söz konusu olmadığı dile getirildi. Taliban, Coleman'a tecavüz edildiği iddiasını da sert şekilde yalanladı.

Açıklamada, "eğer Taliban'ın böyle bir niyeti olsaydı rehineler ülkelerine sağ salim ve çocuklarıyla dönemeyeceği" ifadesi yer aldı. Taliban "düşman, mücahidleri kendileri gibi tasvir etmemeli" diyerek Guantanamo ve Bagram hapishanelerineki mahkumlara yapılan insanlık dışı muamelelere açıklamada yer verdi.

Taliban'ın açıklaması, söz konusu iddiaların tekraren reddedilmesiyle ve bu iddiaların sebebinin, Taliban ile savaş halinde olan ülkelerin rehinelere bu yönde yaptığı telkinler olduğu ifadeleriyle son buldu: "Medyada dolaşan suçlamaların gerçekle bir ilgisi yok zira söz konusu kişiler şu anda düşmanımızın elinde. Mücahidlere karşı her türlü karalayıcı suçlamayı iddia edebilirler ancak hiçbir Müslüman yahut mücahidleri yakından tanıyan herhangi bir kişi böylesi bir propagandayı kabul edemez."

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.