Taliban’ın esir aldığı ABD askerine 'firar' cezası

Taliban’ın esir aldığı ABD askerine 'firar' cezası

Taliban üyeleriyle takas edilen ABD'li çavuş Bowe Bergdahl'ın 'firar' suçundan yargılandığı askeri mahkemece suçlu bulunduğu bildirildi.

Afganistan’da Taliban tarafından beş yıl boyunca esir tutulduktan sonra tutsak takasıyla serbest bırakılan Çavuş Bowe Bergdahl, firar ederek silah arkadaşlarını tehlikeye attığı iddiasıyla suçlu bulundu.

Firar suçundan 5 yıla kadar hapis cezası alması beklenen Bergdahl'ın, düşman karşısında yanlış davranış sergilemekten de ömür boyu hapse mahkum edilebileceği ifade ediliyor.

Bergdahl, 2009’da Afganistan’da görev yaptığı noktayı terk ettikten kısa süre sonra Taliban tarafından ele geçirilmişti. Amerikan ordusu, Bergdahl’ı bulabilmek için geniş çaplı operasyonlar yürütmüştü. Bergdahl, daha önce verdiği ifadede, tek niyetinin birliğindeki bazı meselelere dikkat çekmek olduğunu kaydetmişti.

2014 yılında Küba’nın Guantanamo’daki Amerika’ya ait askeri hapishanede tutuklu bulunan beş Taliban üyesi karşılığında takas edilen Bergdahl, Amerikan iç siyasetinde büyük tartışma yaratmıştı. 

Donald Trump ise başkan adayıyken Bergdahl’ı sürekli olarak ”vatan haini” olarak tanımlamış ve idam edilmesi gerektiğini savunmuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.