Astana görüşmelerine bir ülke daha katılıyor

Astana görüşmelerine bir ülke daha katılıyor

Mısır'ın, Astana'da düzenlenen Suriye görüşmelerine gözlemci statüsünde katılacağı öne sürüldü.

Mısır'ın, Kazakistan'ın başkenti Astana'da düzenlenen Suriye görüşmelerine 'gözlemci devlet' statüsünde katılacağı öne sürüldü.

Rus TASS haber ajansının Mısırlı bir kaynağa dayandırdığı haberinde, Mısır'a, Astana görüşmelerine katılması için davet gönderildiği bildirildi. Haberde, "Mısır, Astana sürecine gözlemci olarak katılması için davet edildi. Müzakerelere katılması bekleniyor." denildi.

Başka gözlemci devletler olabilir

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Hüseyin Ensari, Eylül ayında Astana'da altıncı turu düzenlenen Suriye görüşmelerinin ardından yaptığı açıklamada garantör ülkelerin (Türkiye, İran ve Rusya) gözlemci devletlere davet gönderme konusunda fikir alışverişinin devam ettiğini bildirmişti.

Rusya'nın Suriye Özel Temsilcisi Alexander Lavrentyev, Çin, Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır, Irak ve Lübnan'ın görüşmelere 'gözlemci' olarak katılabileceğini söylemişti.

Astana görüşmelerinin yedinci turunun Ekim ayının sonunda gerçekleşmesi bekleniyor.

Kaynak: Mepa News 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.