Yardım görevlisinin Arakan'daki göz yaşları: Liderlerimiz utanmalı

Yardım görevlisinin Arakan'daki göz yaşları: Liderlerimiz utanmalı

Arakan'da mülteci durumuna düşen halka yardım için bölgeye giden İngiliz yardım görevlisi, halkın durumunu görünce gözyaşlarına boğuldu.

Arakan'da Müslüman halk, Myanmar devleti ve Budist grupların saldırıları sonucu topraklarını terk etmek zorunda kalmış ve mülteci durumuna düşmüştü. Bangladeş sınırına doğru giden Müslümanların içler acısı hali birçok kamera görüntüsüyle kayıt altına alınmıştı.

Katliam, tecavüz ve hayal edilemeyecek derecede şiddete maruz bırakılan Arakanlı Müslümanlara yardım etmek üzere bölgeye giden kuruluşların görevlileri, mülteci Arakanlıların hali karşısında duygularını gizleyemiyor. Görüntüler, Güney Asya asıllı İngiliz vatandaşı bir Müslüman yardım görevlisinden:

 

"Biz buraya geldik. Onların tecavüze ya da saldırıya uğramış aile üyeleri var. Biz buraya bir çuval pirinçle gelip her şeyi düzelteceğimizi zannettik. Beni ağlatan onlar için hiçbir şey yapamayışımız. İşte bu kadar alçalmışız biz. Liderlerimiz utanmalı, onlar bizim aşağılanmamızın sorumluları. Ordularınız ne işe yarıyor? Askerleriniz ve tanklarınız ne işe yarıyor? Kız kardeşleriniz tecavüze uğruyor, sizde haya kalmadı mı?" Bu sözlerle izleyiciye seslenen yardım görevlisinin gözyaşlarına hakim olamadığı görülüyor.

Arakan'da insanlık dramı sürerken, kamuoyunun bölgeye olan ilgisinin de oldukça kısa sürdüğü ve Arakan'a ilişkin duyarlılığın kaybolmaya yüz tuttuğu kaydediliyor.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.