Trump'tan Saddam Hüseyin'e Övgü

Trump'tan Saddam Hüseyin'e Övgü

ABD'de kasım ayında yapılacak başkanlık seçiminde Cumhuriyetçilerin muhtemel adayı iş adamı Donald Trump, Irak'ın devrik Devlet Başkanı Saddam Hüseyin'i övdü.

Trump, Kuzey Carolina'nın Raleigh kentinde seçim kampanyası çerçevesinde yaptığı konuşmada, "Saddam Hüseyin kötü bir adamdı. Doğru mu?. Ama neyi iyi yapıyordu biliyor musunuz? Teröristleri öldürüyordu. Bu işi çok iyi yapıyordu" ifadesini kullandı.

‘IRAK TERÖRİZMİN HARVARD’I OLDU’

Donald Trump, Irak'ın bugün ‘terörizmin Harvard'ı’ haline geldiğini savundu.

Trump, daha önce de Saddam Hüseyin ve Libya'nın eski lideri Muammer Kaddafi gibi diktatörlerin hala iktidarda olmaları halinde dünyanın ‘yüzde 100 daha iyi bir yer’ olacağını iddia etmişti.

NBC kanalının son olarak yayınladığı anket, Cumhuriyetçilerin yüzde 67'sinin, Trump'ı Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı olarak görmek istediğini, adaylığıyla ilgili tartışmalar süren ünlü emlak milyarderinin seçmen nezdinde hala güçlü olduğunu ortaya koymuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.