Beşar Esed'in generallerinden İsam Zahreddin, Deyr ez Zor'da öldürüldü

Beşar Esed'in generallerinden İsam Zahreddin, Deyr ez Zor'da öldürüldü

Deyr ez Zor'da Esed rejimine bağlı güçlerin başında bulunan general İsam Zahreddin'in öldürüldüğü bildiriliyor.

Deyr ez Zor'da Beşar Esed rejimine bağlı güçlerin başında bulunan general İsam Zahreddin'in öldüğü bildiriliyor.

Rejime bağlı kaynaklar tarafından yapılan açıklamaya göre, rejim güçlerinin Deyr ez Zor'daki güçlerinden sorumlu General İsam Zahreddin Deyr ez Zor bölgesinde IŞİD'e karşı devam eden saldırılarda öldürüldü.

Rejimin en büyük kayıplarından

Yerel kaynaklar, Zahreddin'in bölgede IŞİD'e karşı devam eden operasyonlar sırasında el yapımı patlayıcının (EYP) infilak etmesi sebebiyle öldüğünü ifade ederken, Zahreddin'in ölümü rejimin son dönemdeki en büyük kaybı olarak gösteriliyor.

Deyr ez Zor bölgesinde yaptığı sivil katliamlarıyla bilinen İsam Zahreddin, rejime bağlı "Kaplan Güçleri"nin generallerindendi.

Zahreddin'in ölümü sebebiyle 100 koyun kesecek

Öte yandan Suriyeli haberci Musa El Ömer, kendi sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı bir videoda Zahreddin'in ölümü sebebiyle 100 koyun keseceğini ifade etti.

El Ömer video mesajında, "bu mutlu haber sebebiyle 100 koyun kesilip ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak" ifadelerini kullandı.

 


Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.