Müftülere nikâh yetkisi verildi

Müftülere nikâh yetkisi verildi

TBMM Genel Kurulu’nda müftülere nikah kıyma yetkisinin verildiği Kanun Tasarısı’nın altıncı maddesi kabul edildi.

TBMM Genel Kurulu'nda müftülere nikah kıyma yetkisi veren Kanun Tasarısı'nın altıncı maddesi kabul edildi.

 

CHP Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan, MHP'nin komisyonda, il ve ilçe müftülüklerine nikah kıyma yetkisi veren maddenin hukuka aykırı olduğunu savunduğunu belirterek, "MHP'li arkadaşlarımız karakolda doğru söylediler, Mecliste şaştılar." ifadesini kullandı.

Sarıhan, bunun tam bir cayma hali olduğunu söyledi.

Sataşma gerekçesiyle söz alan MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, MHP'nin nasıl bir tutum alacağını Sarıhan'dan öğrenmeyeceklerini vurgulayarak, "Biz bu 6'ncı maddeyi MHP olarak destekliyoruz. Kesinlikle laikliğe aykırı bir durum görmüyoruz. Biz CHP gibi düşünmek zorunda değiliz." dedi.

Yasa tasarısı, doğum bildirimlerine yönelik değişiklikleri de kapsıyor. Yasa tasarısının 5'inci maddesinin dördüncü fıkrasına göre, sağlık personelinin takibi dışında doğan çocukların doğum bildirimleri nüfus memurluklarına sözlü beyanla yapılabilecek.

"İsteseniz de istemeseniz de geçecek"

Erdoğan tasarıya karşı çıkanlara şu sözlerle yüklenmişti:

“Bunlar milleti tanımadıkları gibi kanun da bilmiyorlar. Bizim vatandaşlarımızın kahir ekseriyeti, resmi nikah kıydığı zaman onunla yetinmiyor, hocaya gidiyor, kayıt dışı bir nikah da orada kıyıyor. Bu gerçekleri göz önüne almak lazım. ‘Laikliğe aykırı’ diyor. Batıda kilise bu işi yapıyor. Onları da örnek gösterirken bunu kendime zul addediyorum. İsteseniz de istemeseniz de bu Meclis’ten geçecek. Senin memurlarının lafını o Anadolu’daki kız dinlemez ama bir hocaefendinin lafını Anadolu’daki kız da erkek de dinler. Burada illa filanca caminin imamına, müftüye git diye bir şey yok. İstersen bekle belediyeyi, belediye ne zaman tarih verirse o zaman kıydırırsın.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.