Berlin'de 'Almanyalı Osmanlılar' endişesi

Berlin'de 'Almanyalı Osmanlılar' endişesi

Alman yetkililer, 'Almanyalı Osmanlılar'ın ülkedeki PKK ve FETÖ yapılanmalarına karşı mücadele amacı taşıdığını düşünüyor.

Almanya'nın Kuzey Ren-Vestfalya İçişleri Bakanı, İçişleri Komisyonu için hazırladığı raporda, 'Almanyalı Osmanlılar' adlı yapılanmayı örgüt olarak lanse etti ve Ankara tarafından desteklendiği iddia etti.

Almanya'nın Kuzey Ren-Vestfalya eyaleti İçişleri Bakanı Herbert Reul, Eyalet Meclisi İçişleri Komisyonu üyelerini perşembe günü Türk istihbaratının eyaletteki faaliyetleri hakkında bilgilendirecek. 

DW Türkçe'nin haberine göre, raporda grubun başkanının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başdanışmanı İlnur Çevik tarafından 2016 yılı Ekim ayında Ankara'da kabul edildiği iddiasına da yer verildi. Raporda ziyareti gerçekleştiren başkanın görüşme ile ilgili, "Saygıdeğer kurucumuz ve Cumhurbaşkanımızın danışmanlarından İlnur Çevik, Almanyalı Osmanlıları Cumhurbaşkanlığı'nda kabul etti. Grubun sembolünün olduğu tişörtü giyerek, cumhurbaşkanlığının yurt dışındaki terör örgütlerine karşı mücadele eden Türk vatandaşlarının arkasında olduğunu söyledi" yorumunda bulunduğu da aktarıldı.

ÇEVİK: ONLARA GÜZEL ÇALIŞMALARINA DEVAM ETMELERİNİ SÖYLEDİM

Bavyera Radyo Televizyon Kurumu bu yıl haziran ayında konuyla ilgili yaptığı haberde İlnur Çevik'e bu görüşmeyle ilgili soru yöneltmiş, kuruma e-posta yoluyla açıklama yapan Çevik, 'Almanyalı Osmanlı' gençlerin çalışmalarını takdir ettiğini belirterek, "Onlara güzel çalışmalarına ve Almanya'da Türk gençlerini sokaktan kurtarmaya devam etmelerini söyledim" demişti.

Alman yetkililer, 'Almanyalı Osmanlılar'ın ülkedeki PKK ve FETÖ yapılanmalarına karşı mücadele amacı taşıdığını düşünüyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.