'Sol' medyada katliamcı komutana şok övgüler

'Sol' medyada katliamcı komutana şok övgüler

Kanlı Beşar Esed rejiminin komutanlarından İsam Zahreddin’e övgüler yağdıran medya kuruluşları büyük şaşkınlık yarattı.

Suriye rejiminin 'kötü şöhretli' komutanlarından İsam Zahreddin'in ölümü Türk medyasında da geniş yer buldu. Şam rejimini protesto eden halka yaptığı işkenceler ile bilinen ve Deyr ez Zor'da yakılan-parçalanan insan cesetleriyle poz veren Dürzi komutana, ölümünün ardından bazı 'sol' medya kurumları tarafından methiyeler düzüldü. 

Rejimin Duma ve Harasta bölgesindeki işkence üssü 104. Tugay'ın komutanlığını yapan Zahreddin, 'Deyr ez Zor katili' olarak anılıyor. 

Zahreddin'in parçalanmış cesetlerle fotoğrafı:


Sol Haber Portalı ve Oda TV, Zahreddin'i 'efsanevi komutan' olarak tanıtırken, Cumhuriyet gazetesi halk tarafından sevilen bir komutan olduğu vurgusunda bulundu.

Sol Haber Portalı'nın paylaşımı:

 

Oda TV'nin haber manşeti:


Cumhuriyet gazetesinde yer alan haber şu şekilde:

Suriyeli efsane komutan İssam Zahreddin yaşamını yitirdi

Suriye rejimin tanınmış komutanlarından İssam Zahreddin, Deyrizor’da mayın patlamasında hayatını kaybetti.

Suriye Ordusu’nun Dürzi komutanı İssam Zahreddin Deyrizor’da mayın patlamasında hayatını kaybetti. Zahreddin, Havica-Sakr’da IŞİD tarafından yerleştirilen bir mayının patlaması sonucunda yaşamını yitirdi.

IŞİD’e karşı büyük zaferler kazanan ve Deyrizor’da çok sayıda sivilin hayatını kurtardığı bilinen Zahreddin, IŞİD’e karşı cephenin ön saflarında savaşan ve yaralanan Suriye askerlerini sırtında taşıyan bir komutan olarak halkın sevgisini kazanmıştı.

Zahrettin’in daha önce 2014’te öldürüldüğü öne sürülmüş daha sonra bu iddialar yalanlanmıştı.

Suriye Enformasyonu adlı sosyal medya hesabı da İssam Zahreddin’in mayın patlaması sonucu yaşamını yitirdiğini duyurdu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.