İsrailli temsilci salondan kovuldu: 'Defolun çocuk katilleri!'

İsrailli temsilci salondan kovuldu: 'Defolun çocuk katilleri!'

Rusya'nın St. Petersburg şehrindeki konferansta Kuveytli Ganim, İsrailli temsilciyi çocuk katilleri diyerek salondan kovdu.

Rusya'nın St. Petersburg kentinde düzenlenen Parlamentolararası Birlik Konferansı'nda İsrailli ve Kuveytli yetkililer arasında gergin anlar yaşandı.

Kuveyt Milli Meclisi adına konuşan Merzuk el Ganim söz konusu toplantıda İsrail'in temsilcisini ağır ve sert ifadelerle hedef alarak salonu terk etmeye zorladı.

 

İsrail temsilcisini "işgalci zorba" olarak niteleyen Ganim, İsrail'den "en tehlikeli terör devleti" ifadesiyle bahsetti. İsrailli temsilciyi "eşyalarını toplayıp salondan çıkmaya" davet eden Kuveyt temsilcisi sert ifadelerine şöyle devam etti: "Ey işgalci! Ey çocuk katilleri!" Kısa süren konuşma sonrası İsrail temsilcisi salonu terk etti.

Merzuk el Ganim'in sözleri Arap dünyasında memnuniyetle karşılandı. İsrail ile normalleşmenin geçer akçe sayıldığı bir düzlemde İsrail karşıtı bir söylemle ön plana çıkan Ganim birçok kişinin takdirini topladı. Ganim'in söylemi sosyal medyada şu ifadelerle yankı buldu:

"Dürüst olmak gerekirse Merzuk el Ganim Kuveyt'i en iyi şekilde temsil etti. Öyle ki siyasi rakipleri bile onunla hemfikir oldu."


"Vallahi, dünya çapında teröre sebep olan korkak Siyonist delegasyona karşı bu cesur adamın yaptığı şeyi gördüğüm için yüreğim ferahladı."

"Katil İsrail'e tüm uluslararası konferanslarda işte böyle muamele edilmeli."

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.