Bush isim vermeden Trump'a yüklendi: Dar kafalılık oldukça revaçta!

Bush isim vermeden Trump'a yüklendi: Dar kafalılık oldukça revaçta!

Bush kamusal yaşamdaki 'zorbalığı' ve 'önyargıları' eleştirdi, üstü kapalı Trump'a göndermede bulundu.

Amerika Birleşik Devletleri’nin eski başkanlarından Geroge W. Bush kendi adını taşıyan enstitüde düzenlenen ‘Özgürlük ruhu bugün iş başında’ adlı etkinlikte yaptığı konuşmada Donald Trump yönetiminin politikalarına değindi.

71 yaşındaki eski başkan Bush, zorbalıkla ve önyargıyla suçladığı Başkan Donald Trump’ı sert bir şekilde eleştirdi:

"Dar kafalılık oldukça revaçta. Siyasetimiz, komplo teorileri ve açıktan uydurmalara karşı savunmasız hala gelmiş görünüyor. Demokrasiye yönelik desteğin yoğunluğunun, özellikle de gençler arasında, azaldığına dair bazı emareler var.

"Zaman zaman, bizi birbirimizden koparanlar güçler, bizi birleştiren güçlerden daha kuvvetli görünebilir. Göçün Amerika'ya hep dinamizm getirdiğini unutup, milliyetçiliğin doğuştancılığa doğru saptırıldığını görmekteyiz".

Beyaz Saray’ı terk etmesinden bu yana ilk kez politika sahnesine geri dönen Barack Obama da üstü kapalı eleştirilerle Trump hakkında değerlendirmelerde bulundu.

İki eski lider eleştirilerini ayrı yerlerde yaptıkları konuşmalarda yöneltti ve ikisi de Trump'ın adını zikretmedi.

Obama, Amerikalıların dünyaya "Bölünme siyasetini reddediyoruz, korku siyasetini reddediyoruz" mesajı göndermesi gerektiğini belirtti.

Obama şöyle devam etti:

"Yüzyıllar önce birçok kez gördüğümüz, eski bölünme politikalarına artık sahip olamayız. Şu anda gördüğümüz politikaların bazılarını yatırdığımızı düşünmüştük. Bunlar, 50 yıl öncesine bakan insanlar. Şu anda 21. yüzyıldayız, 19. yüzyılda değil. Haydi!".

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.