Rakka meydanında PKK ritüeli: Masum kanlar Öcalan'a sunuldu

Rakka meydanında PKK ritüeli: Masum kanlar Öcalan'a sunuldu

Örgütün Suriye uzantısı, 'tamamen yok et' stratejisinin izlendiği ve yaklaşık 2 bin sivilin öldüğü operasyondaki 'başarıyı' Öcalan'a armağan etti.

Yaklaşık 2 bin sivilin öldüğü Rakka operasyonunun sonucu Öcalan'a armağan edildi.

PKK'nın Suriye kolu olan YPG'nin Rakka kent merkezine yönelik düzenlediği saldırı yaklaşık 4 buçuk ay sonra bitti. Kent merkezinin oldukça büyük bir kısmı harabeye dönerken YPG'liler kent meydanında 'zafer' turları atmaya başladı.

Öcalan'a armağan edildi

İngiltere merkezli bağımsız araştırma kuruluşu Airwars'ın verilerine göre kent merkezine yönelik düzenlenen saldırıda yaklaşık 2 bin sivil yaşamını yitirdi. IŞİD ile yapılan anlaşma ve yerli savaşçıların tahliyesinden sonra kentte kalan yabancı savaşçılarla yaşanan küçük çatışmaların ardından YPG "zafer" ilan etti.

YPG'nin kadın kollarından oluşan YPJ sözcüsü Nesrin Abdullah'ın kent meydanında PKK lideri Abdullah Öcalan'ın posteri önünde yaptığı açıklamada, Rakka "zaferini" Öcalan'a adadıklarını ifade etti.

Yabancı basın hazır bulundu

Rakka kent merkezindeki meydanda PKK lideri Abdullah Öcalan lehine atılan sloganlar eşliğinde yapılan basın açıklamasına yabancı basın büyük ilgi gösterirken, BBC, Reuters, AFP, CNN, AP, Washington Post gibi basın kuruluşları mensupları bölgede hazır bulundu.

"Enkazların altı ceset dolu"

Birçok Suriyeli aktivist ise ABD'nin düzenlediği hava saldırılarında yüzde 90'lı bir kısmı harabeye dönen kentte bu şekilde bir kutlama yapılmasını eleştirirken, kent merkezindeki binaların enkazı altında halen yüzler hatta binlerce sivilin cesedinin olabileceğini belirtti.

"Bir işgalciden diğer bir işgalciye"

Rakka IŞİD'in kontrolünde olduğu dönem boyunda kent merkezinde sürekli haber aktarımı yapan "Rakka Sessizce Katlediliyor" isimli aktivist grup ise yaptığı açıklamada kentin bir diğer işgalcinin eline geçtiği yorumunda bulundu.

Aktivist grup konu ile ilgili olarak sosyal medya hesabındaki bir mesajda, kentin IŞİD kontrolüne geçtiği döneme ait bir resmin yanında YPG kontrolüne geçtiği resmi paylaşırken "sadece bayraklar değişti, Rakka bir işgalden diğerine" yorumunda bulundu.


Rakka'ya yönelik operasyonda, 'düzenli bir şekilde bir kenti yok etme, taş üstünde taş bırakmama' stratejisi izlendi. 

İngiliz Times gazetesinin Orta Doğu muhabiri Richard Spencer'nın Suriye kenti Rakka'dan aktardığı izlenimler, ABD-PKK ittifakının halka yaşattığı vahşeti gözler önüne sermişti. 

Times muhabiri, PKK'nın bu operasyonda en büyük silahlarının tüfekleri değil telsiz ve Google haritaları olduğunu yazmış, bir YPG savaşçısının şu ifadelerini haberine taşımıştı:

"Bir hava saldırısı geldi. Bu gerçekten de gerekli değildi. Bundan şikayet etmiyorum, bu birçoğumuzun hayatını kurtardı. Ancak şuraya bir bak. Harap olmuş durumda. Burada yaşayan insanların durumu ne olacak?"


Kaynak: Mepa News

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.