'Silah bırak' çağrısına Hamas'tan yanıt

'Silah bırak' çağrısına Hamas'tan yanıt

Hamas'ın Gazze Sorumlusu Sinvar, ''ABD ile İsrail Filistin uzlaşısının başarıya ulaşma fırsatları açısından tehlike arz ediyor.'' dedi.

Hamas'ın Gazze Sorumlusu Yahya es-Sinvar, ABD ile İsrail'in Filistin uzlaşısına yönelik "tehlike" teşkil ettiğini söyledi.

AA'nın aktardğına göre Gazze'deki gençlerle bir araya geldiği görüşmede konuşan Sinvar, "ABD ile İsrail Filistin uzlaşısının başarıya ulaşma fırsatları açısından tehlike arz ediyor. İsrail Güvenlik Kabinesi ile ABD Başkanı Donald Trump'ın Uluslararası Müzakereler Özel Temsilcisi Jason Greenblatt'ın beyanatlarının ardından işlerin daha da zorlaşacağını tahmin ediyorum. Uzlaşının başarısızlığa uğraması, Filistin ulusal projesini tehdit eden faktörlerden birini teşkil edecektir." diye konuştu.

Greenblatt'ın açıklamalarına ilişkin Sinvar, "Kimse bizim İsrail'i tanımamızı sağlayamayacak. Biz bu konudaki tartışmaları önceden aştık." dedi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın üst düzey danışmanı Filistin'de yeni kurulan Ulusal Uzlaşı Hükümeti'nden İsrail'i tanımasını ve Hamas'ı silahsızlandırmasını talep etmişti.

Perşembe günü bir açıklamaya yayınlayan Greenblatt, "Filistin hükümeti şiddete karşı açık ve net olarak tavır almalı, İsrail devletini tanımalı, taraflar arasında imzalanan önceki anlaşmaları kabul etmeli -teröristlerin silahsızlandırılması da dahil- ve barışçıl görüşmeleri başlatmalıdır" ifadelerine yer verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.