ABD'de Siyahi Genç Polis Kurşunuyla Öldü

ABD'de Siyahi Genç Polis Kurşunuyla Öldü

ABD'de siyahinin polis tarafından vurularak öldürülmesinin görüntüleri ortaya çıktı. Polisin siyahi vatandaşlara yönelik şiddeti bir kez daha protesto edildi.

ABD'nin Louisiana eyaletinde beyaz polisler tarafından öldürülen siyah Amerikalı Alton Sterling için ülke genelinde protesto gösterileri düzenlendi. Minnesota'da çarşamba akşamı gerçekleştirilen gösteride polis bu kez bir başka siyahı arabanın içinde vurdu.

Arabanın içine doğrultulmuş silahın yer aldığı videoyu, öldürülen Philando Castile'nin kız arkadaşı sosyal medyada paylaştı. Genç kadının Facebook üzerinden canlı yayınladığı görüntülerde, kanlar içinde kalmış Castile aracın koltuğunda acı içinde bekliyor.

Görüntüde ilk olarak 'Benimle kal' diyen genç kadın, Philando Castile'in Falcon Heights'da polis tarafından durdurulduğunu ve ehliyetine ulaşmak isterken vurulduğunu söylüyor.

Vurulmadan önce Castile'ın polise silah taşıma ruhsatı ve bir silaha sahip olduğunu söylediğini belirten kadın, "Ona dört mermi sıktınız bayım. Sadece ehliyetini ve ruhsatını alıyordu bayım" diyor.

Alton Sterling, salı günü Louisiana'da beyaz polisler tarafından yere yatırılmış ve göğsüne ateş edilerek öldürülmüştü. Peş peşe görüntülerin yayınlanmasıyla gerçekte neler olduğu ortaya çıkarken, Sterling'in ölümü üzerine yüzlerce kişi sokaklara dökülerek polis şiddetini protesto etmişti.

Washington Post gazetesinde yer alan bir rakama göre, polisin 2016 yılında ateş ederek öldürdüğü insanların sayısı şimdilik 505. Geçtiğimiz yıl ise polislerin silahından çıkan kurşunla 1000'den fazla insan yaşamını yitirdi. Ölenlerin çoğu siyah Amerikalılar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.