Suudi Bakan PKK ile Rakka'da ne görüştü?

Suudi Bakan PKK ile Rakka'da ne görüştü?

PKK'nın çatı yapılanması Suriye Demokratik Güçleri Suudi Arabistanlı Bakanın ziyaretini doğruladı

PKK'nın Suriye'deki çatı yapılanması olan Suriye Demokratik Güçleri'nin siyasi danışmanı Amed Seydo, Suudi Arabistan Körfez İlişkileri Bakanı'nın bölgeye ziyaretini doğruladı.

Perşembe günü konuyla ilgili açıklamada bulunan Seydo, Suudi Bakan Tamer el Sabhan'ın, ABD'nin Uluslararası Koalisyon Özel Temsilcisi Brett McGurk'la birlikte PKK kontrolüne geçen Rakka'yı ziyaret ettiğini ifade etti. 

Ziyaret sırasında örgütle bağlantılı 'Rakka Sivil Konseyi' üyeleriyle görüşmelerde bulunan bakan Rakka'nın yeniden inşasına katkı sunmak istediklerini bildirdi.

'IŞİD'in müttefikleri yok edilecek'

Konuyu gündemine alan Suudi Okaz gazetesi, Riyad ve Washington'ın Rakka'nın yeniden imarı konusunda fikir alışverişinde bulunduklarını belirtmesine rağmen Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı sıradışı ziyaretle ilgili olarak herhangi açıklamada bulunmadı.

Sabhan'ın PKK temsilcileriyle görüşmesi yeni bir tartışma başlatırken, Suudi bakan Twitter hesabından "Sessizlik yakında sona erecek ve IŞİD'in müttefikleri yakında yok edilecek" mesajını paylaştı.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.