ÖSO komutanından HTŞ'ye tehdit: Kara bayrağınızı devrim bayrağıyla değiştireceğiz

ÖSO komutanından HTŞ'ye tehdit: Kara bayrağınızı devrim bayrağıyla değiştireceğiz

Özgür Suriye Ordusu komutanlarından, 13. Fırka'nın lideri Ahmed es Suud Tahriru'ş Şam'a karşı tehdit içeren bir açıklama yaptı.

Özgür Suriye Ordusu'na bağlı 13. Fırka'nın lideri Ahmed es Suud'dan Tahriru'ş Şam'ı hedef alan tehdit dolu bir açıklama geldi. Suud'un Twitter hesabında paylaşılan ve ardından Özgür Suriye Ordusu'na bağlı resmi bir Twitter platformunda paylaşılan açıklamada sert ifadeler yer aldı.

Ahmed es Suud'un Twitter hesabında paylaşılan açıklama Özgür Suriye Ordusu'na bağlı hesaplarca grafikleştirildi.


Es Suud'un açıklamasında şu ifadeler yer aldı: "Sahadaki realite değişmeye başladı. Gelecek günlerde kara bayrağınızı devrim bayrağıyla değiştireceğiz ve Suriye halkını maruz bıraktığınız acıyı size tecrübe ettireceğiz." Özgür Suriye Ordusu ve Tahriru'ş Şam arasında yakın geçmişte bir bayrak gerilimi yaşanmıştı.

13. Fırka ile Tahriru'ş Şam arasındaki gerilim 2014 yılına kadar uzanıyor. Tahriru'ş Şam'ın öncüllerinden olan Nusra Cephesi, Batı destekli olduğunu ifade ederek Hazm Hareketi gibi grupları dağıtmış, 13. Fırka da bu esnada dağıtılmıştı. Bugüne kadar günden güne zayıflayarak faaliyete devam eden 13. Fırka ile Nusra Cephesi arasındaki gerilimler bitmemişti. 2016 yılında bazı Özgür Suriye Ordusu gruplarıyla beraber Özgür İdlib Ordusu adlı yapılanmaya giden oluşumun lideri Ahmed es Suud sık sık Nusra Cephesi'ni ve ardılları Şam'ın Fethi Cephesi ile Tahriru'ş Şam'ı hedef alan açıklamalar yapıyor.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.