ABD PKK'yı 'tebrik etti'

ABD PKK'yı 'tebrik etti'

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, Rakka'nın IŞİD'ten ele geçirilmesine ilişkin olarak PKK'yı tebrik etti.

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, yayımladığı mesajda, Rakka'nın IŞİD'ten ele geçirilmesi nedeniyle PKK'nın çatı yapılanması Suriye Demokratik Güçlerini'ni ve Arap Koalisyonunu tebrik etti.

Mesajda, "İşimiz henüz bitmedi ancak Rakka'nın kurtarılması IŞİD ile mücadelede kritik bir dönemeçtir ve bu teröristleri mağlup etmek için Suriye içindeki ve uluslararası çabaların başarısının altını çizmektedir." ifadesini kullanan Tillerson, Rakka'da yeni dönemde sivil bir konseyin kurulacağını ve şehrin bu konsey eliyle yönetileceğini kaydetti.

IŞİD'in başkent ilan ettiği Rakka, aylar süren kuşatmadan sonra yapılan 4 aylık bir operasyonla SDG ismini kullanan PKK/PYD tarafından ABD'nin yardımıyla salı günü geri alınmıştı.

PKK'nın Suriye uzantısı YPG mensupları, Rakka meydanında PKK lideri Abdullah Öcalan'ın posterini asmış, meydandaki törende konuşma yapan bir YPG militanı ise Rakka'nın alınmasını Öcalan'a adamıştı.

Kaynak: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.