Erdoğan: İstifa etmeyenler için gereği yapılır

Erdoğan: İstifa etmeyenler için gereği yapılır

Cumhurbaşkan Recep Tayyip Erdoğan istifasını istediği belediye başkanlarının direnmesi halinde gerekli adımların parti içinde atılacağını bildirdi.

Kadir Topbaş‘ın 13 yıldır sürdürdüğü İstanbul Belediye Başkanlığı görevini bırakmasının ardından Erdoğan AK Parti içerisinde Ankara Belediye Başkanı Melih Gökçek de dahil bir dizi ismin daha istifasını talep ediyordu.

Bu isimlerden Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş ve AK Parti Genel Başkan Başdanışmanı Şaban Dişli hali hazırda istifa eden isimlerden.

Melih Gökçek henüz istifasını vermedi

Erdoğan son yaptığı açıklamalarda Ankara, Bursa ve Balıkesir belediye başkanlarıyla ilgili olarak “En kısa sürede istifalarını vereceklerine inanıyorum. Vermezlerse gereği neyse yapılır” şeklinde konuştu.

Gökçek istifa söylentileri başladığında apar topar Erdoğan’dan randevu almış ve sarayda görüşmeye gitmişti. Gökçek, görüşme sonrası sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada yalnızca Beştepe’nin karşısına yapılacak olan müze projesinin konuşulduğunu belirtmişti ancak Erdoğan istifa sürecinin de bu görüşmede masaya yatırıldığını açıkladı.

Seçilmişlerin istifaya zorlandığı eleştirilerine ise Erdoğan, bahse konu makamlara gelen kişilerin bağımsız adaylar olmadığını, bu kişileri partisinin aday gösterdiğini söyleyerek karşılık verdi. AK Parti Genel Başkanı Erdoğan istifasını verenlerin farklı yerlerde değerlendirileceğini belirterek kimsenin bu görevleri asla terk edilmeyecek ilanihaye kalınacak koltuklar olarak görmemesi ve yetkili kurumların aldığı karara uyması gerektiğini ifade etti.

Türk siyasetinde uzun zamandır bulunan ve her dönem çeşitli polemiklerle anılan Melih Gökçek 23 yıldır Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.