Taliban NATO merkezini füzelerle vurdu

Taliban NATO merkezini füzelerle vurdu

Afganistan'ın başkenti Kabil'de Taliban tarafından NATO merkezine yönelik füze saldırısı düzenlendi

Afganistan'ın başkenti Kabil'de Taliban tarafından NATO merkezine yönelik füze saldırısı düzenlendi.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre Afganistan'ın başkenti Kabil'deki NATO merkezine yönelik bu sabah saar 6:00 sularında füze saldırısı düzenlendi. 

Kabil kent merkezinde bulunan NATO merkezinin 3 füzeyle hedef alındığını belirten yerel kaynaklar, füzelerden birisinin bölgedeki elçilik binasına diğer ikisinin de NATO merkezine düştüğünü ifade etti.

Taliban'dan açıklama

Taliban Sözcüsü Zebihullah Mücahid sosyal medya ağları üzerinden saba saatlerinde yaptığı açıklamayla başkent Kabil'deki NATO merkezine yönelik düzenlenen füze saldırısının sorumluluğunu üstlendi.

Taliban sözcüsü açıklamasında, "Kabil'deki işgalci güçlere karşı düzenlenen füzeli saldırıda ağır kayıplar oluştu" ifadelerini kullandı.

Kabil'deki ilk füze saldırısı değil

Taliban tarafından 25 Eylül gecesi de Kabil'deki uluslararası havaalanının askeri bölümüne yönelik füze saldırısı düzenlenmişti. Bu füze saldırısında iki gün önce de başken Kabil'de NATO bünyesinde görev yapan Danimarkalı askerlerin bulunduğu konvoya, başkentin 5. bölgesinden geçişi sırasında bomba yüklü araçla bir saldırı düzenlenmiş, saldırının sorumluluğunu Taliban üstlenmişti.

Taliban'ın son dönemde Kabil'de düzenlediği saldırılarda bir artış gözlemleniyor

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.