Rusya: Türkiye'nin Geciken Özrünü Kabul Ettik

Rusya: Türkiye'nin Geciken Özrünü Kabul Ettik

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, Türkiye'nin özrü hakkında, "Geç olması hiç olmamasından iyidir." yorumunda bulundu.

Kırım'daki Artek yaz kampında haftalık basın toplantısı düzenleyen Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Türkiye'yle ilişkilerin yenilenmesi için gereken her şeyi yaptıklarını söyledi.

Sputnik Türkiye'nin aktardığı habere göre Zaharova şunları kaydetti: “Bariyerler (ekonomik yaptırımlar) kaldırılıyor çünkü Türkiye özür diledi. Gerçi Türkiye'nin bunu çok daha önce yapması gerekiyordu. Ama geç olması hiç olmamasından daha iyidir. Bu özrü kabul ettik. İlişkilerin yeniden başlaması için gerekenleri yaptık.”

Öte yandan Zaharova, İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki saldırıyla bağlantılı oldukları şüphesiyle gözaltına alınan Rusya vatandaşlarıyla ilgili durumu da takip ettiklerini belirtti.

Zaharova, “Eğer izlediğimiz teröristler Türkiye topraklarında ya da başka bir ülkenin topraklarında bulunuyorsa bizim tarafımızdan izlenmeye devam edilecekler. Onların tarafımıza iade edilmesi için çalışacağız” ifadelerini kullandı.

Çeçen militan Ahmet Çatayev'in İstanbul saldırılarının planlayıcısı olduğuna inanıldığından haberleri olduğunu da ekleyen Zaharova, “Rusya bu kişi hakkında terörle bağlantılı

Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, ''Erdoğan özür diledi, üzgün olduğunu söyledi, başsağlığı diledi'' demişti. ''Özür'' ifadesi ile ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Vladimir Putin'e yazdığı mektupta 'derin üzüntü' duyduğunu ifade ettiğini açıklamıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.