Katalonya lideri: İspanya'nın kararını tanımıyoruz

Katalonya lideri: İspanya'nın kararını tanımıyoruz

İspanyol yönetiminin Katalonya özerk hükümetini feshederek, erken seçim kararı almasına cevap gecikmedi.

İspanyol yönetiminin Katalonya özerk hükümetini feshederek, en fazla 6 ay içerisinde erken seçime gidilmesi kararını almasına Katalonya’nın cevabı gecikmedi.

Katalan televizyonunda canlı yayınlanan ulusa sesleniş konuşmasına, “Madrid hükümeti tarafından bize karşı alınan tedbirleri kabul etmiyoruz” diyen Katalonya Başkanı Carles Puigdemont, “Parlamentodan hükümetimizi ve demokrasimizi tasfiye etme girişiminin sonuçlarının nasıl olacağını soracağım” dedi.

Katalonya Özerk Yönetim Hükümeti Başkanı Carles Puigdemont, Katalan resmi televizyonu TV3'te yaptığı açıklamada, "İspanyol hükümetinin 155. maddeyi uygulama kararı, diktatör Franco'nun Katalonya yönetimini feshetmesinden bu yana Katalonya kurumlarına karşı yapılan en kötü saldırıdır." dedi.

Öte yandan Puigdemont konuştuğu sırada İspanya hükümetinin 155. maddeyi uygulama kararı almasını protesto etmek üzere onbinlerce bağımsızlık yanlısı da Barselona’da sokağa indi.

Puigdemont ayrıca konuşmasının bir bölümünü İngilizce yaptı. Katalan Lider, “Eğer Katalonya’da Avrupa’nın temel değerleri tehlikede ise Avrupa’da da tehlikededir. Bir ulusun geleceğine demokratik yollarla karar vermesi suç değildir. Bunu suç saymak, Avrupa vatandaşlarını çeşitlilikleri ile birleştiren temellere aykırıdır. Biz demokratik ve barışçıl bir Avrupa’ya inanıyoruz “ şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.