Rudaw: Haşdi Şabi Erdoğan'ı tehdit etti

Rudaw: Haşdi Şabi Erdoğan'ı tehdit etti

Haşdi Şabi’nin Ensarullah Hareketi grubu sorumlusu, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sert tehditlerde bulundu.

Barzani yönetimine yakın Rudaw kanalı Haşdi Şabi üyelerinin Erdoğan'a yönelik tehditlerini haberleştirdi. Başika krizi sırasında çekildiği ifade edilen görüntülerde, bir Haşdi Şabi üyesinin Irak'taki TSK unsurlarına 'ölümcül darbe indirecekleri' tehdidinde bulunduğu görülüyor. 

 

 

İşte o videoda söylenenler:

“Bismillahirrahmanirrahim wessalatu wesselamu ala seyyidina we ala ali Muhammed

Kendi adıma, bütün Iraklılar adına ve özellikle de Heşdi Şabi kahramanları adına bu mesajı Türkiye Başkanı Erdoğan’a gönderiyorum. Irak topraklarındaki güçlerini hemen geri çekmeliler. Tekrarlıyorum, Erdoğan güçlerini Irak topraklarından derhal çekmelisin. Eğer bunu yapmazsan, vallahi de billahi de yanıtımız çok çok sert olacaktır. Bu yüzden bu kutsal topraktan güçlerini derhal çekmelisin.

Büyük Allah’a yemin ediyorum, eğer bunu yapmazsan Iraklı kahramanlar olarak sana ölümcül bir darbe indireceğiz. Özellikle de Heşdi Şabi’nin kutsal kahramanları sana ölümcül bir darbe indirecektir. Sorumluğunu almıyoruz çünkü seni uyardık. Bu yüzden güçlerini geri çek.

Mücahit kardeşiniz, patlayıcı uzmanı Hasan Plays, Ensarullah Hareketi Askeri Ofisi. Esselamu aleykum we rahmetullah we berekatuhu.”

Hasan Plays kimdir?

Hasan Plays isimli Haşdi Şabi mensubu birkaç gün önce, Kerkük İl Meclisi’nde yayımladığı bir videoda Barzani yönetimini hedef almıştı. Ancak videoda dikkat çeken ayrıntı, Haşdi Şabi mensubunun sözlerinden ziyade, odada yer alan İran İslam Devrimi liderleri Ruhullah Humeyni ve Ali Hamaney’in resimleriydi.

Barzani yönetiminin kontrolündeki toprakları ele geçiren Haşdi Şabi milislerinin, bölgeyi 'Şiileştirme' niyetini açıkça ortaya koyduğu belirtiliyor. Barzani yönetimi, petrol zengini Kerkük şehrini 'Kürtleştirme' politikası yürüttüğü için sık sık eleştirilere hedef oluyordu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.