'Barzani karşıtlığı' artıyor: Goran Hareketi'nden istifa çağrısı

'Barzani karşıtlığı' artıyor: Goran Hareketi'nden istifa çağrısı

IKBY'de muhalefetin başını çeken Goran (Değişim) Hareketi, IKBY Başkanı Barzani ve Yardımcısı Resul’un istifa etmesi gerektiğini belirtti.

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nde (IKBYmuhalefetin başını çeken Goran HareketiIKBY Başkanı Mesud Barzani ve Yardımcısı Kosret Resul’un istifa etmesi gerektiğini belirtti.

Goran Hareketi Sözcüsü Şoreş Haci, "Halkımız, kanıyla elde ettiği birçok kazanımı kaybetti. Peşmerge’nin heybeti kırıldı. Birçok dost ülkeyi kaybettik. Bunların hepsinin sebebi geçmişte başarısız olan iktidardan kaynaklanıyor." İfadelerini kullandı.

Peşmerge'nin Bağdat hükümeti güçleri ve Şii milisler karşısında bozguna uğramasının ardından, Kürdistan bölgesinde farklı siyasi grupların güç kazanması bekleniyor. PKK uzantısı YPG'nin Kuzey Suriye'de elde ettiği 'kazanımların' ardından, Kuzey Irak'ta da PKK'nın etki alanının artacağı endişesi var.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.