Kıyam Hareketi, PKK'yı seri suikastler ile hedef aldı

Kıyam Hareketi, PKK'yı seri suikastler ile hedef aldı

Yeni kurulan, Kıyam Hareketi isimli Suriyeli silahlı grup PKK'ya yönelik suikastler düzenliyor.

Suriyeli silahlı grup Kıyam Hareketi, ülkenin kuzey bölgelerinde PKK güçlerine suikastler düzenliyor.

Geçtiğimiz günlerde kuruluşu ilan edilen grup, ülkenin toprak bütünlüğünden yana olduğunu bildirerek 'ayrılıkçı gruplara' karşı savaşma sözü vermişti. PKK'nın Suriye yapılanması ve onunla bağlantılı YPG örgütünü işaret eden silahlı grup çeşitli bölgelerde saldırılar düzenliyor.

Pazar günü açıklama yayınlayan Kıyam Hareketi, ülkedeki tüm etnik grupları Suriye'nin bütünlüğünü korumaya ve ayrılıkçı hareketlere karşı mücadeleye çağırdı.

PKK'ya seri suikastler

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Bizler, Kıyam Hareketi olarak,  terörist ayrılıkçılar ve onların projelerine karşı durmaları için Kürt, Türkmen, Arap, tüm Suriyelilere harekete geçmeleri çağrısında bulunuyoruz. Herhangi dış destek olmaksızın ülkenin birliğini ve bütünlüğünü savunuyoruz."

Geçtiğimiz hafta kuruluşunu ilan eden grup PKK'yı işaret ederek ülkenin kuzeyinde 'ayrılıkçı grupları' hedef alacağını ilan etmişti. Suriyeli silahlı grup PKK güçlerine karşı düzenlediği suikastlerin görüntülerini sosyal medya üzerinden servis ediyor.

YPG güçlerine karşı gerçekleştirilen saldırılardan bazıları:


Ülkenin kuzey bölgelerinde PKK'lılar hedef alınıyor


Görüntüler Kıyam Hareketi'nin sosyal medya hesaplarında paylaşıldı

 

PKK'lılar küçük gruplar halinde hedef alınıyor

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.