ABD'de skandal: İlkokulda siyahi çocuğa tasma taktılar

ABD'de skandal: İlkokulda siyahi çocuğa tasma taktılar

ABD'nin Massachusetts eyaletinde bir ilkokulda kayda alınan görüntüler görenleri şoka uğrattı.

ABD'nin Massachusetts eyaletindeki Bridgewater şehrinde bulunan Mitchell İlkokulu'nda çekilen görüntü büyük bir öfkeye yol açtı.

Sızdırılan fotoğrafta siyahi kızın, sınıf arakdaşları tarafından boynundaki bir tasmayla tutulduğu görülüyor. Bu esnada bir ders yapıldığı ve siyahi kızı aşağılama amacının bulunmadığı söylense de öğrencilerin velileri görüntüyü mide bulandırıcı bulduklarını dile getirdi.

Okul yetkilileri görüntülerdeki eğitmenin, Plimoth Plantation adlı kurumun eğitim direktörü olduğunu açıkladı. İfadeye göre sekiz yaşındaki kıza bağlanan tasmalar 17. yüzyılda çocukların yürümeyi öğrenmesi gibi amaçlarla kullanılmaktaydı ve görüntü sınıfta yapılan bir canlandırmanın bir parçasıydı. Siyahi kızın da bu canlandırmada gönüllü olarak rol aldığı öne sürüldü.

Küçük kızın velisi Andrea St. Clare buz kestiğini ve çocuğunu okuldan erken aldığını dile getirerek görüntünün bir insanın köleleştirilmesini andırdığını belirtti. Olay sonrası ilkokul böyle bir anaç gütmediklerini belirterek özür diledi. Plimoth Plantation kurumu da özür dileyerek bunun birçok farklı sınıfta uygulanan bir program olduğunu açıkladı.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.