"Türkiye insani yardımlarda cömert bir ülke"

"Türkiye insani yardımlarda cömert bir ülke"

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiseri Grandi'den Türkiye'ye övgü geldi.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiseri Grandi, Türkiye'nin Arakan Müslümanlarına yönelik insani yardımlarına ilişkin, "Türkiye insani yardımlarda küresel olarak cömert bir donör ülke olma özelliğini sürdürüyor." dedi.

Myanmar'ın Arakan eyaletinde ordu ve fanatik Budistlerin saldırılarından kaçarak Bangladeş'e sığınan Arakanlı Müslümanların, temel insani ihtiyaçlarının karşılanması için talep edilen 434 milyon dolarlık acil fonun 335 milyon dolarının karşılandığını anımsatan Grandi, "Konferansın sonucundan memnunuz. Daha önce talep ettiğimiz 434 milyon dolarlık fonun yaklaşık 4'te 3'ünü bu konferans yoluyla tedarik etmiş olduk." dedi.

25 Ağustos'tan bu yana Myanmar'daki şiddet olaylarından kaçarak Bangladeş'e sığınan Arakanlı Müslümanların sayısının 600 bini geçtiğini anımsatan Grandi, "Bu, uzun yıllardır görmediğimiz en hızlı gelişen ve devasa bir kriz." dedi.

Grandi, "Şunu vurgulamak istiyorum ki Türkiye insani yardımlarda küresel olarak cömert bir donör ülke olma özelliğini sürdürüyor. Bunun yanında BMMYK'nın da dünyada en çok sığınmacıya ev sahipliği yapan kuruluş olduğunu belirtmek istiyorum." değerlendirmesinde bulundu.

AA

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.