Kazakistan, Doğu Türkistan'daki Kazaklar'a 'sahip çıkacak'

Kazakistan, Doğu Türkistan'daki Kazaklar'a 'sahip çıkacak'

Kazakistan hükümeti, Çin'in Doğu Türkistan'da uyguladığı baskıcı yönetimden zarar gören Kazaklar için kolları sıvadı.

Kazakistan Doğu Türkistan’daki Kazaklara baskıyı denetleyecek.

Dünya Bülteni'nin Tengrinews.kz ajansına dayandırdığı habere göre, Kazakistan Dışişleri Bakanı Kairat Abdrakhmanov dünyanın her yerinde Kazak diasporasının çıkarlarını savunacaklarını söyledi.

Kazak Bakan yaptığı açıklamada, "Biz Çin hükümetinin Sincan Uygur özerk bölgesi, yani Doğu Türkistan’daki Kazaklara, resmi belgeler, örneğin pasaport elde etme ve yurt dışına çıkmada sorunlar yaşadıkları konusunda bilgiye sahibiz. Özellikle Çin'de kamu hizmetlerinde bulunan Kazakların böyle sorunları var. Biz bu konuları Çinli meslektaşlarımız ile görüşerek dikkatle analiz ediyoruz. Bu konuda Dışişleri Bakanlığımıza gelen her bir başvuruyu değerlendireceğiz”, dedi

Kazakistan Dışişleri Bakanı Kairat Abdrakhmanov Devlet Başkanı Nursultan Nazarbaev’in yurtdışındaki Kazak Diasporası sorunları ile ilgilenmeleri için özel talimatı bulunduğunu da belirtti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.