ABD'li çavuş Bergdahl: Ülkem bana Taliban'dan daha kötü davrandı

ABD'li çavuş Bergdahl: Ülkem bana Taliban'dan daha kötü davrandı

Taliban'la yapılan esir takası sonucu serbest kalan ABD askeri, ülkesinin kendisine esaret döneminden daha kötü davrandığını söyledi.

Taliban'ın 5 yıl boyunca esir tuttuğu ABD askeri Çavuş Bowe Bergdahl, ülkesinin kendisine Afgan örgütten daha kötü muamelede bulunduğunu söyledi.

Guantanamo üssünde tutulan üst düzey 5 Taliban mensubunun salıverilmesi karşılığında serbest bırakılan ABD askeri ülkesinde gördüğü muameleden şikayette bulundu.

Times gazetesinden Sean Langan'a röportaj veren 31 yaşındaki Bergdalh, "En azından Taliban dürüsttü" dedi. Taliban tarafından esir tutulduğu günlerin kendisine 'sonsuz haftalar, aylar ve yıllar gibi geldiğini' ifade etti.

ABD askerinin, Afganistan'daki üssünden kendi isteğiyle ayrılarak Taliban kontrolündeki bölgeye gittiği öne sürülmüştü. Bergdahl'ın 'firar ve casusluk' suçlamasıyla ömür boyu hapis cezasına çarptırılma ihtimali bulunuyor.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.