Erdoğan’dan ABD’ye FETÖ eleştirisi: Kime yutturuyorsunuz?

Erdoğan’dan ABD’ye FETÖ eleştirisi: Kime yutturuyorsunuz?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Washington’un ABD konsolosluk personeli Metin Topuz’a ait cep telefonunu istemesine tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Washington’un ABD konsolosluk personeli Metin Topuz’a ait cep telefonunu talep etmesine tepki göstererek, “Diplomatik dokunulmazlığı var diye ABD, o telefona sahip çıkıyor. Böyle bir şey yok, kime neyi yutturuyorsunuz?” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün AKP Genel Başkanı olarak parti grubundaki konuşmasında uluslararası gelişmelere de değindi.

Erdoğan gibi MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de parti grup konuşmasında ABD’yi hedef aldı. Erdoğan ve Bahçeli, 10 Ekim’de ABD’nin yazılı notayla Türk Dışişleri Bakanlığı kanalıyla Topuz’un cep telefonunu talep etmesini sert sözlerle eleştirdi.

Türk Dışişleri Bakanlığı Konsolosluk İşleri Genel Müdürlüğü tarafından Türk Adalet Bakanlığı’na iletilen yazıda, ABD’nin Ankara Büyükelçiliği’nin bakanlığa verdiği yazılı nota ile Topuz’un cep telefonu ve SIM kartı talep edilmişti.

Erdoğan, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’ndaki FETÖ soruşturması dosyasına ulaşmasıyla gündeme yansıyan ABD’nin cep telefonunu talep edişini değerlendirdi. 

Erdoğan, “FETÖ ile irtibatı ya da iltisakı sebebiyle bir kişiyi gözaltına alıyorsunuz, kendisini istemeye yüzleri tutmadığı için olsa gerek 'diplomatik dokunulmazlığı var' diye telefonuna sahip çıkıyorlar. Böyle bir şey de yok. Belki yutarlar diye buradan giriyorlar. Kime, neyi yutturuyorsun? Ajanlık faaliyeti sebebiyle yakayı ele vermiş isimler konusunda 'sivil toplum kuruluşu temsilcisiydi', 'medyamensubuydu', 'iyi insandı', 'güzel vatandaştı' gibi güzellemelerle hedefsaptırılmaya çalışılıyor. Başkonsoloslukta çıkanlar o 'STK mensubuydu' dedikleri, o Türkiye’nin Soros’u durumunda olan kişinin havası çıktı meydana. Bağlantılar çıkıyor meydana. Ya siz kime, neyi yutturuyorsunuz? Taksim olaylarının arkasına bakıyorsunuz aynı kişi var, belli yerlere ciddi manada kaynak aktarımının arkasında bunları görüyorsunuz. Bu milleti içeriden vurmaya gayret edenlere karşı milletçe dik duracağız, kararlı duracağız ve gereken hesabı da soracağız. Burada özellikle yargı makamlarının hukuk çerçevesi içerisindeki hassasiyeti en büyük güvencemizdir ve bu işin de hep takipçisi olacağız” dedi.

Bahçeli: ABD kafa mı bulmuştur?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de, ABD’nin, Topuz’un telefonunu talep etmesine tepkiliydi. Bahçeli, “ABD gözaltına alınan bir çalışanının telefonunu nota eşliğinde Türkiye’den istemiştir. Pennsylvania’daki hoca görünümlü terörist-başını iadeye yanaşmayan ABD telefon isteyerek şaka mı yapmış, yoksa kafa mı bulmuştur? Darbecileri Türkiye’yi vermeyen ABD’nin gözü telefonda mı kalmıştır? O zaman verin hain Gülen’i alın telefonunuzu. Üstelik tepe tepe kullanın sabahlara kadar IŞİD’den FETÖ’ye PKK’dan PYD’ye kadar konuşun. Kontörünüz biterse yüksünmeden milletvekili maaşımdan fedakarlık yaparak söz veriyorum en kısa sürede size göndereceğim. Yok, telefonu alamazsanız, hükümet buna aldırış etmezse hemen yaka silkmeyin sözüm söz olsun yeni bir telefon alıp kargoya vereceğim ve Rakka’ya göndereceğim” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.