Genelkurmay Başkanı Akar: PYD ve PKK aynı yapının kollarıdır

Genelkurmay Başkanı Akar: PYD ve PKK aynı yapının kollarıdır

Orgeneral Akar, ABD'deki temaslarında, Rakka Harekatı sonrasında ortaya çıkan görüntülerin PYD'nin PKK ile aynı olduğunu yeniden kanıtladığını söyledi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar'ın ABD'deki temaslarında, özellikle güney sınırlarında Türkiye'nin ve bölgenin güvenliğini olumsuz etkileyen PKK ve IŞİD'e karşı yürütülen mücadeleyi aktardığı ifade edildi.

Rakka Harekatı sonrasında ortaya çıkan görüntüler ve benzeri örneklerle PYD/YPG ile PKK’nın aynı yapının kolları olduğunun bir kez daha teyit edildiğini vurguladığı bildirildi.

AA'nın aktardığına göre Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, Orgeneral Akar'ın 23-24 Ekim'de ABD'de gerçekleştirilen "Şiddet Yanlısı Aşırı Örgütlerle Mücadele Genelkurmay Başkanları Konferansı"na katıldığı belirtildi. Konferansın 73 ülkeden Genelkurmay Başkanları ve temsilciler ile NATO üst düzey yöneticilerinin katılımıyla yapıldığı ifade edilen açıklamada şunlar kaydedildi: 

"Orgeneral Hulusi Akar tarafından söz konusu konferans sırasında ve yapılan ikili görüşmelerde, özellikle güney sınırlarımızda ülkemizin ve bölgenin güvenliğini olumsuz olarak etkileyen PKK/PYD/YPG ve IŞİD başta olmak üzere terör örgütlerine karşı yürütülen mücadele, Doğal Kararlılık Harekatı, Fırat Kalkanı Harekatı ve Astana Süreci çerçevesinde bölge barışına sağladığımız katkılar ile bu konulardaki taleplerimiz tekraren dile getirilmiştir. Rakka Harekatı sonrasında ortaya çıkan görüntüler ve benzeri örneklerle PYD/YPG ile PKK'nın aynı yapının kolları olduğunun bir kez daha teyit edildiği vurgulanmıştır."

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.