Arakan'da zulmün yeni boyutu: Camiler Budist tapınağına çevriliyor

Arakan'da zulmün yeni boyutu: Camiler Budist tapınağına çevriliyor

Myanmar ordusu ve Budist grupların Arakan'da Müslümanları yerlerinden ettikten sonra da bölgede hukuk dışı faaliyetleri sürüyor.

Arakan'da Myanmar ordu birlikleri ve Budist grupların Müslümanlara karşı saldırıları sonrası çok sayıda Müslüman bölgeyi terk ederek mülteci durumuna düştü.

Bangladeş sınırındaki mülteci kamplarına gitmek zorunda kalan Müslüman nüfusun bölgeden çıkarılmasının ardından Budistlerin demografik değişim için faaliyetleri devam ediyor.

 

Görüntülerde yer alan isim Zwegabin Sayardaw, Buda Dhamma Parahita Vakfı sözcüsü. Sayardaw'ın kullandığı ifadelerde bölgede gerçekleştirilen demografik hamleleri açıklar nitelikte: "Köylerdeki tüm (Budist) insanlar kılıç ve sopalarla köyleri terk etmeleri için Müslümanlara saldırdı. Evleri hatta camileri bir gecede yıkıldı. Biz 24 evi yıktık. Sonra yıktuğımız caminin yerine pagoda (tapınak) yaptık. Bugünden sonra Müslümanlar köylere giremez."

Sayardaw sözlerini şöyle sürdürdü: "Ordu talimatlarıizlemeyenleri cezalandırdı. Ve bize saçlarını tıraş ederek kafalarının üstüne hain yazmamızı önerdi." Sayardaw'ın sözlerinden bölgede yaşanan vahşeyin vardığı boyutlara dair etraflı bir tahmin yürütmek zor değil.

Budist liderlerin ifadeleri bölgede yaşanan katliamları ve insan hakları ihlallerini meşrulaştırır nitelikte: "Zihnimi açık tutarak ırkımızı ve dinimizi korumak için bütün hayatımı adadım. Eğer bunun için savaşmam ve silah kullanmam gerekirse bunu yapacağım."

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.