ABD Filipinlerde askeri varlığını sürdürecek

ABD Filipinlerde askeri varlığını sürdürecek

Devlet Başkanı Rodrigo Duterte'nin ülkeden ayrılmaları gerektiği yönündeki beyanına rağmen ABD'nin bölgedeki varlığını sürdüreceği bildirildi

Marawi'deki kuşatmanın bitmesinin ardından bölgeden ayrılan ABD Özel Kuvvetleri yerine yeni bir grup asker geldi. ABD askerleri Filipinler ordusuna insansız hava araçlarıyla istihbarat desteği sağlıyor

Filipinler'in güneyindeki Mindanao eyaletinde orduya destek için bulunan ABD askerlerinin, Devlet Başkanı Rodrigo Duterte'nin ülkeden ayrılmaları gerektiği yönündeki beyanına rağmen bölgedeki varlığını sürdüreceği bildirildi.

Savunma Bakanı Delfin Lorenzana, yaptığı açıklamada, ABD Özel Kuvvetlerinin Müslüman nüfusun yoğun olduğu Mindanao eyaletindeki varlığını sürdüreceğini doğruladı.

Lorenzana, gece uçuş kabiliyetine sahip küçük bir hava aracı ve üç insansız hava aracı kullanan ABD askerlerinin yerel kuvvetlerin sahip olmadığı istihbarat imkanlarını sağladığını belirtti.

Filipinler ordusuna destek

ABD askerleri, Mindanao eyaletinde Zamboanga'nın yanı sıra Basilan, Sulu ve Tawi-Tawi takımadalarında yürütülen operasyonlarda da Filipinler ordusuna destek veriyor.

ABD askerleri Batı Mindanao Komutanlığı karargahı içindeki küçük bir birlikte konuşlu bulunuyor.

Duterte, eylül ayında yaptığı bir açıklamada, ABD askeri varlığının bölgedeki durumu daha karışık hale getirdiği ve gerilimi artırdığını belirterek ABD askerlerinin ülkeden ayrılması gerektiğini söylemişti.

Ordu yetkilileri eylül ayında yaptıkları açıklamada, operasyonlarda yıl içinde güvenlik güçlerine teslim olan militanların sayısının 114'e ulaştığını, militanların 65'inin Basilan, 26'sının Sulu ve 21'nin Tawi-Tawi takımadalarında, 2'sinin ise Zamboanga şehrinde güvenlik güçlerine teslim olduğu bildirilmişti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.