Çin mafyasına büyük operasyon: 60 gözaltı

Çin mafyasına büyük operasyon: 60 gözaltı

İspanya'da, Çin mafyasına yönelik operasyonlarda Çin uyruklu en az 60 kişinin gözaltına alındı

İspanya'da, Çin mafyasına yönelik operasyonlarda Çin uyruklu en az 60 kişinin gözaltına alındığı bildirildi. 

İspanyol haber ajanslarının soruşturmayı yürüten Madrid 23 nolu mahkeme kaynaklarına dayandırarak verdikleri haberlerde, sabahtan itibaren Çin mafyasına yönelik Madrid'in Fuenlabrada ilçesi başta olmak üzere Barselona ve Sevilla kentlerini de içine alan çok geniş kapsamlı operasyonunun başlatıldığı kaydedildi. 

İspanya Emniyet Genel Müdürlüğündeki Uyuşturucu ve Organize Suçlar ile Mali ve Ekonomik Suçlar birimlerinin 30 noktada ortaklaşa yürüttüğü operasyonlarda, Çin uyruklu en az 60 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. 

Gözaltına alınan kişilere Asya'dan yapılan ithalat aracılığıyla kara para aklama, kaçakçılık, mali yolsuzluk ve evrakta sahtecilik suçlamaları yöneltildiği ifade edildi.

İspanya'da Çin mafyasına yönelik benzer bir operasyon 2012 yılında gerçekleşmiş, 108 yere yapılan baskında 90 kişi gözaltına alınmış ve toplam 10 milyon avrodan fazla paraya el konulmuştu. O dönemdeki operasyonla bağlantılı açılan davalarda çok sayıda iş adamı ve siyasetçi sanık koltuğuna oturmuş ve savcılık iddianamelerinde Çin mafyasının İspanya'da yılda 200 ila 300 milyon avro kara para akladığı öne sürülmüştü.

Kaynak: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.