Büyükada davasında 8 sanık tahliye edildi

Büyükada davasında 8 sanık tahliye edildi

Büyükada'daki toplantıya ilişkin tutuklu yargılandıkları davada tahliyelerine karar verilen 8 sanık cezaevinden ayrıldı

Büyükada'da yapılan toplantıya ilişkin davada tutuklu yargılanan ve haklarında tahliye kararı verilen 8 sanık cezaevinden çıktı.

İstanbul 35. Ağır Ceza Mahkemesinin tahliyesine karar verdiği tutuklu sanıklar Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi Direktörü İdil Eser, Ali Ghravi, Günal Kurşun, İlknur Üstün, Nalan Erkem, Özlem Dalkıran, Peter Frank Steudtner ve Veli Acu, Silivri Cezaevi çıkışında aileleri ve yakınları tarafından karşılandı.

İdil Eser, gazetecilere yaptığı açıklamada, tahliye kararının beklediklerinden erken gerçekleştiğini belirterek, "Tahliye kararını duyunca çok mutlu olduk." dedi.

Peter Frank Steudtner'in avukatı Murat Boduroğlu da kararı sevinçle karşıladıklarını ifade etti.

Büyükada'da yapılan toplantıya ilişkin yabancı uyrukluların da aralarında bulunduğu 8'i tutuklu 11 sanığın yargılandığı davanın son duruşmasında ara karar açıklanmıştı. Tutuklu sanıkların tamamının tahliyesine karar veren mahkeme heyeti, duruşmayı 22 Kasım'a ertelemişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.