"19-25 Ekim arasında 72 PKK'lı etkisiz hale getirildi"

"19-25 Ekim arasında 72 PKK'lı etkisiz hale getirildi"

Genelkurmay Başkanlığından, 19-25 Ekim tarihleri arasında sürdürülen operasyonlarda 72 PKK üyesinin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, Hakkari Yüksekova İkiyakalar, Şırnak merkez Namaz Dağı, Siirt Baykan, Pervari Yazlıca Dağı, Diyarbakır Lice, Erzurum Şenkaya ve Irak'ın kuzeyindeki Zap ve Avaşin-Basyan bölgelerinde orta çaplı operasyonlar düzenlendiği belirtilen açıklamada, 72 PKK üyesinin öldürüldüğü bildirildi.

Açıklamada, 18 piyade tüfeği, 2 makineli tüfek, 2 keskin nişancı tüfeği, bir roketatar, bir av tüfeği, 7 tabanca olmak üzere 31 silah, 1,2 kilogram C-4 plastik patlayıcı, 202 kilogram amonyum nitrat, 23 el bombası, 3 bin 968 çeşitli cins ve çapta hafif mühimmat, 9 RPG-7 mühimmatı, 2 kilogram dinamit lokumu, 152 fünye, 37 şarjör, 18 telsiz, 2 el dürbünü, 3 gaz maskesi ve 27 tüp ele geçirildiği kaydedilerek, 53 el yapımı patlayıcı ile PKK mensuplarınca kullanılan 21 silah mevzisi, sığınak, barınak, mağara ve deponun imha edildiği bilgisine yer verildi. 

Açıklamada, aynı dönemdeki operasyonlarda 7 askerin hayatını kaybettii, 11 askerin yaralandığı ifade edildi. 

SURİYE'DEKİ HAREKAT

Açıklamada, Suriye’nin kuzeyinde hudut güvenliğini sağlamak amacıyla Bab bölgesinde patlayıcı ve mayın arama temizleme çalışmaları sürdürülürken PKK/PYD unsurlarının Afrin'den doğuya, Münbiç'ten batıya doğru olabilecek saldırılarını durdurmaya yönelik tedbirlerin uygulanmasına da hassasiyetle devam edildiği, bu kapsamda özellikle Azez-Mare ve zaman zaman da Münbiç bölgesinden taciz ve saldırılara misliyle mukabelede bulunulduğu, bölgedeki normalleşme, altyapı, üstyapı ve yerel yönetimlerin desteklenmesi gibi çalışmalara katkı sağlandığı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Astana Süreci kapsamında ateşkesin etkinliğinin artırılması, çatışmaların sona erdirilmesi, insani yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması, yerlerinden edilenlerin evlerine dönüşü için uygun şartların sağlanması ve ihtilafın barışçıl yollarla çözülmesi için uygun koşulların oluşturulmasına destek sağlamak maksadıyla belirlenen gerginliği azaltma bölgelerinden biri olan İdlib bölgesinde Türk Silahlı Kuvvetleri unsurları, Gerginliği Azaltma Kontrol Gücü olarak görev yapmaktadır. Bu kapsamda, Türk Silahlı Kuvvetleri unsurları, tespit edilen bölgelerde gözlem noktaları tesis etmek üzere 8 Ekim 2017 tarihinden itibaren keşif faaliyetlerine başlamış, 13 Ekim 2017 tarihinde 1 numaralı gözlem noktasını, 23 Ekim 2017 tarihinde ise 2 numaralı gözlem noktasını tesis etmiştir.

Diğer gözlem noktalarının açılarak faaliyete geçirilmelerine yönelik çalışmalara devam edilmektedir. Türk Silahlı Kuvvetleri unsurları, bölgedeki görevlerini Astana Süreci'nde garantör ülkelerce mutabık kalınan angajman kuralları çerçevesinde sürdürmektedir."  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.