Katalonya lideri: Tehditler sürdüğü müddetçe erken seçim yok

Katalonya lideri: Tehditler sürdüğü müddetçe erken seçim yok

Katalonya lideri Puigdemont beklentilerin aksi bir karar aldı ve erken seçimi reddetti.

İspanya'daki Katalonya krizi belirsizliğini koruyor. Katalonya Özerk Bölgesi Başkanı Carles Puigdemont gün içinde iki kez ertelediği basın toplantısını akşam saatlerinde gerçekleştirdi, erken seçime gitmeyeceklerini açıkladı.

Barcelona'da yayımlanan La Vanguardia gazetesi, Puigdemont'un seçim kararı alması halinde, İspanya hükümetinin Katalonya'nın özerkliğini kaldırma kararını askıya alabileceğini yazmıştı.

Puigdemont, bunu önlemek için çabaladığını, ancak tüm çabalarına rağmen Madrid hükümetinin bir güvencesini göremediğini, olumlu bir karşılık alamadığını belirtti.

Puigdemont, "Kimse Katalonya tarafının diyalogdan ve siyasi müzakeren yana olduğunu inkar edemez" dedi.

Puigdemont'un diğer bağımsızlık yanlısı partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının baskısı nedeniyle erken seçim kararı alamadığı belirtiliyor. Puigdemont'un açıklaması sırasında konut önünde toplanan bağımsızlık yanlıları slogan attı. Bazı göstericilerin seçim kararı alınacağını düşünerek "Hain" diye bağırdıkları görüldü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.