Savaş çanları: ABD Savunma Bakanı Kore sınırında!

Savaş çanları: ABD Savunma Bakanı Kore sınırında!

ABD Savunma Bakanı Jim Mattis, Güney Kore ve Kuzey Kore sınırındaki Panmunjom köyünü ziyaret etti.

ABD Savunma Bakanı Jim Mattis, Güney Kore Savunma Bakanı Song Young-moo ile Güney Kore ve Kuzey Kore sınırındaki askerden arındırılmış bölgede yer alan Panmunjom köyünü ziyaret etti.

Mattis, ABD'nin, barışçıl bir çözüm istediğini belirterek, " Kuzey Kore, diğer ülkeleri tehdit etmeye son vermeli." dedi. Mattis, Kuzey Kore Lideri Kim Jong-un'un tehditlerine karşı Güney Kore ile omuz omuza hareket ettiklerini ifade etti.

Ünlü sınır köyü Panmunjom'da konuşan ABD Savunma Bakanı, savaş istemediklerini ancak Kore Yarımadası'ndaki nükleer silahların kesin şekilde yok edilmesi gerektiğini söyledi. 

ABD Savunma Bakanı Mattis, "Sorunun diplomatik yollarla çözümü için elimizden geleni yapıyoruz." dedi.

Güney Kore Savunma Bakanı Song ise Kuzey Kore'den gelecek bir saldırıya güçlü bir şekilde karşılık vereceklerini kaydetti.

Kuzey Kore yönetimi, 3 Eylül'de, 2006 yılından bu yana en güçlü ve 6. nükleer denemesini yapmıştı. Bu denemenin ardından ABD tarafından hazırlanan ve Kuzey Kore'ye yeni ekonomik yaptırımlar uygulanmasını içeren karar tasarısı Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinde kabul edilmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.