PKK yanlıları Belçika'da Türk mahallesini bastı

PKK yanlıları Belçika'da Türk mahallesini bastı

Belçika'nın Anvers kentinde gösteri yapan PKK yandaşları Türklere saldırdı.

Belçika'nın Anvers kentinde gösteri yapan PKK yanlıları Türklere saldırdı. Çıkan olaylarda biri polis olmak üzere en az 8 kişi yaralanırken 50'den fazla PKK yanlısı gözaltına alındı.

Anvers'te PKK yanlıları, Abdullah Öcalan'ın fotoğraflarının olduğu bir otobüsle, ağırlıklı olarak Türklerin yaşadığı Brederode Sokağına girdi. PKK yanlıları, örgüt lehine slogan atarak çevredekileri tahrik etti.

Çıkan olaylarda biri polis en az 8 kişi yaralandı, 50'den fazla PKK'lı gözaltına alındı. Olaylar sırasında bir Türk vatandaşının bıçaklandığı bildirildi.

Het Laatste Nieuws'in haberine göre, yetkililer örgüte ait sembollerin olduğu otobüse Brederode Sokağını kapsamayan bir güzargah için izin verdi. Buna rağmen, otobüstekiler kasten bu sokağa girerek tahriklerde bulundu. Polis, olayları kontrol altına alabilmek için biber gazı kullandı. Gazete, otobüstekilerin hepsinin gözaltına alındığını duyurdu.

Bir mahkemenin PKK'nın 'terör örgütü olmadığı' yönündeki karar verdiği Belçika'da, örgüt yanlılarına sık sık gösteri izni veriliyor.

Kaynak: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.