Kahraman Suriyeli manşet 'olamadı'

Kahraman Suriyeli manşet 'olamadı'

Adana'da Seyhan Nehri'ne atlayarak intihar etmeye teşebbüs eden genç kızı dört yıl önce Suriye'den gelen göçmen genç kurtardı.

Suriye'den Adana'ya iltica eden bir genç, Seyhan Nehri'ne atlayarak intihara teşebbüs eden genç kızın hayatını kurtardı.

Yüreğir ilçesinin Yavuzlar Mahallesi'nde Selen Ö.(19) isimli genç kız Seyhan Nehri üzerine kurulu olan ve Reşatbey ile Yavuzlar Mahallesi'ni birbirine bağlayan Yavuzlar Asma Köprüsü'nden nehre atladı. Çevredekilerin ve arkadaşlarının ikna çalışmalarına cevap vermeyen genç kız bir anda nehrin sularına karıştı. 26 Ekim'de meydana gelen olay anında köprü de arkadaşlarıyla gezen ve olanlara şahit olan Suriyeli göçmen genç kızın arkasından nehre atladı. Halep'ten Adana'ya dört yıl önce gelen Ali Alu (22) nehrin sularına karışan ve boğulmak üzere olan genç kızı bulup karaya çıkardı.

Çevredeki vatandaşlar da polise ve sağlık ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri genç kızı şehir hastanesine kaldırdı. Hayati tehlikesi olmadığı öğrenilen genç kızın zorla evlendirilmek istendiği için intihara kalkıştığı ileri sürüldü.

Genç kızı kurtaran Suriyel Ali Alu ise "Kız köprünün ucunda demirlerin üzerinde oturuyordu yardım etmek istedik yardımı istemeyip suya atladı ben de arkasından atlayıp onu kurtardım" dedi.

AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.