ABD'de 'beyaz ırkın üstünlüğünü' savunanlar sokağa indi

ABD'de 'beyaz ırkın üstünlüğünü' savunanlar sokağa indi

Amerika Birleşik Devletlerin'de ırkçılar 'beyaz ırkın üstünlüğünü' savunmak için yeniden sokağa indi.

Tennesse eyaletinin Shelbyville kentinde yaklaşık 300 eylemci ‘beyaz ırkın üstünlüğünü’ savunmak için gösteri düzenledi.

Göstericiler, üllkede çok sayıda kişi tarafından ırkçılığın ve köleliğin sembolü olarak kabul edilen ‘konfederasyon bayrağı ve ‘Beyazların Hayatı Önemlidir’ yazılı pankartlar taşıyarak ırkçılık karşıtı grupları protesto etti.

'Beyazların Hayatı Önemlidir’ üyeleri, ‘Siyahların Yaşamı Değerlidir’ hareketini beyaz ABD’lilere karşı ırkçı bir girişim olarak kabul ediyor.

Gösteriye katılan bir eylemci, ABD’nin göçmen politikasını eleştiriyor:

“Göçmen diyorum.Aslında yanlış kelimeyi kullanıyorum. Onların burayı istila etmek için geldiğini biliyoruz. Bizim artık bunu anlamamız gerekir fakat biz ne yapıyoruz ? Ülkenin anartarını onlara veriyoruz.”

Geçtiğimiz Ağustos ayında Charlottesville’de ‘beyazların üstünlüğünü savunan’ gruplar ile ırkçılık karşıtları arasında çıkan olaylar sonucunda bir kişi hayatını kaybetmiş, 19 kişi de yaralanmıştı.

Olaylar sonrası eyalette olağanüstü hal ilan edilmişti.

ABD Başkanı Donald Trump ise, ilk yaptığı açıklamasında Charlottesville’de çatışan her iki grubun da hatalı olduğunu söylmişti, fakat gelen tepkiler sonrasında Ku Klux Klan, Neonaziler ve ‘beyazların üstünlüğünü’ savunanları hedef alan bir açıklama yapmak zorunda kaldı.

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.