Katalan lidere 'isyan' suçlaması

Katalan lidere 'isyan' suçlaması

İspanya'da Başsavcılık, Katalan hükümetinin başkanı Puigdemont dahil üst düzey yöneticiler hakkında "isyan" suçlamasıyla dava başvurusunda bulundu.

İspanya'nın Katalonya özerk bölgesinde düzenlenen bağımsızlık referandumu ve Katalan parlamentosunun bağımsızlık ilanı sonrasında gerginlik büyüyor. 

Bağımsızlık ilanının ardından Madrid’in görevden aldığı Katalonya Başkanı Carles Puigdemont ‘isyan, kargaşa çıkartma ve kamu fonlarının kötüye kullanmak’la suçlanıyor.

Katalan lider hakkında bir soruşturmanın eli kulağında olduğu söyleniyordu. Söylentiler doğru çıktı.

İspanya başsavcısı José Maza, Puigdemont’a yöneltilen suçlamalar haricinde Katalan meclisi başkanı Carme Forcadell ve bağımsızlık oylamasının gerçekleşmesine izin veren meclis üyeleri hakkında da suçlamalar olduğunu söyledi.

Maza, Mahkeme'den önleyici tedbirler alınması talebinde bulunacağını da belirtti, ancak bu tedbirlerin tutuklu yargılamayı içerip içermeyeceği konusunda bir açıklama yapmadı. Yargılamanın başlaması için Yüksek Mahkeme'nin dava başvurusunu kabul etmesi gerekiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.