2019 hesapları: Erdoğan, Atatürkçü seçmene yöneldi

2019 hesapları: Erdoğan, Atatürkçü seçmene yöneldi

AK Parti içinden verdiği kulis bilgileriyle tanınan Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Atatürkçü seçmene yöneldiğini yazdı.

Abdulkadir Selvi, bugünkü yazısında önce Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu’ndan izlenimlerini aktardı: “Resepsiyonun başında 29 Ekim’den 15 Temmuz’a bir görsel sunum yapıldı. 29 Ekim 1923’te Cumhuriyet’i kuran millet, 15 Temmuz’da da demokrasiye sahip çıktı teması işlendi. Atatürk’ten Menderes’e, Özal’a ve Erdoğan’a uzanan bir siyasi çizgi ortaya konuldu. ‘AK Parti, Atatürk’ü mü keşfetti’ tartışmalarına zemin teşkil etmesini arzu etmem ama bu kez Cumhuriyet ve Atatürk vurguları daha güçlüydü.

Hürriyet yazarı, çıkardığı sonucu ise şöyle ifade etti: “Belli ki Erdoğan sadece MHP’yle yakınlaşma adına bunu yapmıyor. Atatürk’ü, Cumhuriyet’i önemseyen yeni bir seçmen profiline yöneliyor.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.