PKK bağlantılı gruptan Türkiye'ye İdlib tehdidi

PKK bağlantılı gruptan Türkiye'ye İdlib tehdidi

PKK'nın Suriye'deki müttefiklerinden 'Devrimciler Ordusu' komutanı ''Türkiye'nin İdlib işgalinin başarıya ulaşmasına izin vermeyeceğiz'' dedi.

PKK'nın Suriye'deki çatı yapılanması Suriye Demokratik Güçleri'ne (SDG) bağlı 'Devrimciler Ordusu'nun komutanı, İdlib'teki askeri varlığıyla ilgili olarak Türkiye'yi tehdit etti.

PKK bağlantılı örgütün Genel Komutanı Ahmet Sultan, örgüte yakın medya kuruluşuna verdiği röportajda İdlib'teki Türk askerlerini 'işgalci' olarak tanımlayarak TSK'ya karşı savaşacaklarını bildirdi.

Ahmet Sultan, "Türkiye'nin İdlib işgalinin başarılı olmasına izin vermeyeceğiz. Güçlerimiz çoktan hazır, savaşacağız" dedi.

'İdlib'e girmeye hazırız'

ABD destekli SDG çatısında altında faaliyet gösteren 'Devrimciler Ordusu' Genel Komutanı Ahmet Sultan Türkiye'yi hedef aldığı açıklamalarına şöyle devam etti:

"İdlib'e girmeye hazır durumdayız. Türk devleti, Rakka ve Deyrez Zor'dan sonra İdlib'e yöneleceğimizi çok iyi biliyor. Bu yüzden İdlib'e işgalci olarak girdiler"

İdlib'e karşılık Afrin mi verildi?

TSK'nın İdlib'e girmesi karşılığında Afrin'in PKK'dan ele geçirileceği yönündeki iddiaları değerlendiren PKK bağlantılı grubun komutanı Sultan, konu hakkında bilgileri olmadığını söyleyerek Rusya'yı suçladı.

Türk askerlerinin İdlib'e Rusya'yla yapılan anlaşma doğrultusunda girdiğine dikkat çeken Sultan, "İdlib karşılığında Afrin'in verilip verilmediğini bilmiyorum" dedi.

ABD destekli 'Devrimciler Ordusu' komutanı, Rusya ve Türkiye arasında yapılan anlaşma doğrultusunda muhaliflerin kontrolündeki sınır kapılarının Esed rejimine teslim edileceğini öne sürdü.

Kaynak: Mepa News

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.