ABD, Rus petrolüne yaptırımları genişletti

ABD, Rus petrolüne yaptırımları genişletti

ABD vatandaşları ve şirketlerine, Rusya’da petrol üretimi yasaklandı.

ABD Hazine Bakanlığı, 31 Ekim Salı günü, ABD vatandaşları ve şirketlerine Rusya Federasyonu’nda veya ona ait deniz bölgelerinde petrol üretimi veya keşif çalışmaları yürüten projelere; mal ihraç etmeyi, hizmeti (mali hariç) veya teknoloji sağlamayı yasakladı.

QHA'nın aktardığına göre söz konusu yaptırımların, Rusya'nın "Ukrayna'daki durumun gelişmesine katkıda bulunan" kişilerin mülkiyetinin engellenmesine ilişkin 2014 tarihli kararının ve Rusya'nın Avrupa ve Avrasya'daki etkisine karşı alınan tedbirler kapsamında uygulanacağı belirtildi.

Yeni kısıtlayıcı önlemler 29 Ocak 2018 ve sonrasında başlatılacak projeler için uygulanacak.

Daha önce, Trump yönetimi, 26 Ekim Perşembe günü Rusya’nın Ukrayna’ya karşı yürüttüğü saldırganlığı ve 2016 Başkanlık seçimlerine müdahalesi dolayısıyla ek yaptırımların uygulanabileceği duyurmuş ve Rus şirketlerinin listesini kongreye ilettiğini bildirmişti.

Yapılan açıklamaya göre söz konusu listede Rusya'nın istihbarat teşkilatları olan Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB), Rus Dış İstihbarat Servisi (SVR), Rusya askeri istihbarat teşkilatı (GRU) ve 30’dan fazla Rus şirket  yer alıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.